Under veckan har extra många fartkontroller gjorts i STO-området.
Under veckan har extra många fartkontroller gjorts i STO-området. Bild: Lasse Andrée

100 förare fast för fortkörning

Polisen i Fyrbodal gör en extra bred satsning på trafikkontroller denna vecka bland annat i samband med skolstarten. Till och med torsdagskvällen hade 98 bilister fastnat i fartkontrollerna.

ANNONS
|

Bara under de första två dagarna hade 47 bilister syndat i kontrollerna, då främst på Orust och Tjörn.

På onsdagen hade polisen kontroller i centrala Stenungsund, bland annat på Strandvägen där hastigheten är max 30 km/tim. Samtidigt som man kontrollerade hastigheten informerade man också bilister om vad som gällde med hastighetsbegränsning, man kontrollerade körkort, bilbälten och mycket annat.

LÄS MER:Hastighetskontroller i samband med skolstarten

– Vi har lite mer folk än normalt ute på dessa kontroller. Vi är inte ute efter att bötfälla folk utan att i första hand informera och kontrollera hur bilisterna följer hastighetsgränser, och andra trafikregler. Det handlar om att undvika olyckor på vägarna, berättar polisassistent Fredrik Boström.

ANNONS

I tisdags var man ute och kontrollerade hastigheter ibland annat Skärhamn och senare i veckan flyttade sig polisen till andra platser i STO-området. Man fokuserar kontrollerna till främst tätortsområden i regionen.

Polisen konstaterar att det just i samband med skolstarten kan vara ganska viktigt att göra speciella insatser och bilisterna. På torsdagskvällen hade totalt 98 bilister fastnat i fartkontrollerna.

LÄS MER:80-åring körde MC mot rött – framför ögonen på polisen

ANNONS