Båt räddades i de hårda vindarna vid brygga i Getskär

Räddningstjänst larmades under torsdagseftermiddagen till Getskär där en motorbåt låg med akter och motor under vattnet.

ANNONS
|

Den kraftiga blåsten ställde det till det på flera håll i länet under torsdagseftermiddagen. När räddningstjänsten kallades till Getskär blåste det 18,2 sekundmeter i byarna.

Räddningstjänsten länspumpade där en båt som låg med akter och motor under vattnet. Ansvaret för båten lämnades sedan vid 17-tiden över till ägaren.

Räddningstjänsten fick också tidigare under eftermiddagen tillsammans med Sjöräddningssällskapet Käringön rycka ut till Ellös på Orust där en segelbåt slitit av förändorna och låg i ett utsatt läge på utsidan av gästhamnens flytbrygga.

De starka vindarna ställde också till det på flera andra håll längs Bohus- och Västkusten under torsdagen med många larm om nedblåsta träd. Ovädret ledde även till omfattande strömavbrott i både Västra Götaland och Halland, där exempelvis runt 350 hushåll på norra delen av Tjörn var strömlösa under eftermiddagen och kvällen.

ANNONS

ANNONS