Båtmotor stals från inhägnat område i Stenungsund

En anmälan om en båtmotorstöld från ett inhägnat område vid Stenunge väg inkom under måndagen till polis. Detta sedan anmälaren upptäckt att någon klippt upp ett staket till området.

ANNONS
|

Stölden ska enligt anmälan, som gjorts vid polisens kontaktcenter, PKC, ha skett någon gång mellan söndag eftermiddag klockan 15 och måndag morgon klockan 09.

– Anmälaren ska då ha upptäckt att någon klippt upp staketet till det inhägnande området varifrån en utombordsmotor av märket Yamaha, 225 hästkrafter, stulits, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under tisdagen.

Lars Wahlin, förundersökningsledare vid polisen i Södra Fyrbodal, vill i sammanhanget nu rikta en varning till allmänheten att hålla extra koll på sina båtar.

– Det signalerar inte bra när en båtmotor i den här prisklassen stjäls från ett inhägnat område, eftersom det tyder på att det kan komma att ske fler liknande stölder. Jag skulle därför vilja rikta en uppmaning till allmänhet och båtsamverkansgrupper att hålla lite extra koll den kommande tiden.

ANNONS

LÄS MER:Efter två lugna somrar – oro för ökade stölder av båtmotorer

LÄS MER:Flera båtmotorstölder i STO

LÄS MER:Båtmotor värd 100 000 kronor stals i Rönnäng

ANNONS