Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benny Dahl arrangerar insamlingseventet Walk of Hope för åttonde gången i ordningen. Bild: Dag Fransson
Benny Dahl arrangerar insamlingseventet Walk of Hope för åttonde gången i ordningen. Bild: Dag Fransson

Benny ordnar promenerad mot barncancer — för åttonde året i rad

Walk of hope är ett event där deltagarna först betalar en startavgift som går till barncancerfonden, och sedan promenerar en av de slingor finns utmarkerade. Årets upplaga i Stenungsund kommer att hållas på söndag och det blir den åttonde i ordningen. Benny Dahl som ensam arrangerar evenemanget har själv förlorat sin livskamrat i cancer och ser därför insamlingen som sitt sätt att bidra till kampen mot sjukdomen.

På söndag är det dags för evenemanget Walk of hope i Stenungsund. Ett event som arrangeras i samarbete med barncancerfonden där deltagarna betalar 100 kronor som går oavkortat till barncancerfonden, och sedan går en av de vandringssträckor finns utmarkerade. Det arrangeras lokalt och av ideella aktörer på olika orter runt om i landet under september. I Stenungsund är det Benny Dahl som ensam står för förberedelserna och genomförandet av tillställningen.

– Det handlar om att samla in pengar och det handlar om att anordna en promenad. Jag har fyra olika bansträckningar som de kan gå, från tre upp till sju kilometer. Jag har valt att ha olika avstånd på banorna för folk är ju olika. Sedan betalar man 100 kronor för att man är med. De pengarna går ju direkt till barncancerfonden, förklarar Benny Dahl.

Det är det åttonde året i rad som Walk of hope arrangeras i Stenungsund, och Benny har stått för eventet varje gång. Han arbetar med det på lediga stunder, och har som mål att få till åtminstone tio år. Under de åtta åren han hittills hållit på, har han lyckats samla in en hel del pengar.

– Jag jobbar bara vissa tillfällen med det. Så länge jag tycker det är roligt så kommer jag att fortsätta. Det har blivit litegrann så att det är rätt så känt i Stenungsund faktiskt. Många som frågar ”Du kör väl i år igen?”. Det är ju roligt att höra. Jag har samlat in 240 000 kronor på de här åtta åren, säger han.

Men bakom Bennys engagemang finns en eget möte med cancern. Benny förlorade nämligen sin fru på grund av sjukdomen, vilket har gjort att han vill bidra till kampen mot cancer och valde då att rikta in sig på barncancer.

– Jag kände till barncancerfonden och Ride of hope som det fanns då. Men sedan dog min fru i cancer 2012. Då tänkte jag att det är alltid jobbigt att bli av med sin livskamrat som man har haft i 30 år, men det är ännu värre att bli av med sina barn. Så det här är mitt sätt att bidra.

Den 12 september kommer också Walk of hope Orust att arrangeras av yogastudion With love from Kronlid i Varekil.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.