Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benny Dahl tackade ja direkt när han blev tillfrågad av Hjärtebarnsfonden om han ville leda det blivande lokala insamlingsteamet. Bild: Dag Fransson/Sanna Tedeborg
Benny Dahl tackade ja direkt när han blev tillfrågad av Hjärtebarnsfonden om han ville leda det blivande lokala insamlingsteamet. Bild: Dag Fransson/Sanna Tedeborg

Bennys mål: Samla in kvarts miljon till hjärtsjuka barn

Han har tidigare i många år ordnat promenader mot barncancer och har under årens lopp samlat in nära 280 000 kronor till Barncancerfonden. Nu ger sig Stenungsundsbon Benny Dahl på nästa projekt, att tillsammans med andra lokala eldsjälar försöka vandra in minst en kvarts miljon till förmån för hjärtsjuka barn.

Detta kommer att göras i samarbete med Hjärtebarnsfonden som under hösten har för avsikt starta upp Walk for Life, ett nytt nordiskt insamlingsprojekt tillsammans med fem lokala team från olika delar av Sverige.

Team Stenungsund, lett av Benny Dahl, är ett av dessa.

– Min ambition är att få ihop ett gäng på runt 20 personer som vill vara med och engagera sig, samt träna och anordna olika aktiviteter i syfte att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden.

Kommande pilgrimsvandring

I september nästa år är tanken att de olika teamen gemensamt ska vandra delar av pilgrimsleden Camino de Santiago i norra Spanien.

– Det här ligger mig förstås varmt om hjärtat, efter att i många år ha jobbat mycket med Walk of Hope och då samlat in närmare 280 000 kronor till Barncancerfonden, säger Benny Dahl.

LÄS MER: Benny ordnar promenerad mot barncancer — för åttonde året i rad

– Jag har också tidigare gjort insamlingar till drabbade byar och familjer i Nepal, efter mina vandringsresor där.

Tackade ja direkt

Så när Billy Ydefjäll, som är projektledare på Hjärtebarnsfonden och som Benny Dahl känner lite sedan tidigare, ringde honom och frågade om han ville vara med svarade han därför ja direkt.

Målet är nu att tillsammans med de övriga fem lokala teamen i Sverige försöka samla ihop minst 250 000 kronor var till förmån för hjärtsjuka barn.

– Just glädjen över att själv få vara med och bidra till något sådant behjärtansvärt är det som själv driver mig. Därför hopps jag förstås också att många andra Stenungsundsbor, men även boende i grannkommunerna Orust, Tjörn, Kungälv och Uddevalla, ska vilja vara med och stötta projektet samtidigt som vi faktiskt utövar friskvård tillsammans.

LÄS MER: Tjörnbon vill få med sig alla ut i naturen – för att stödja forskningen

Uppstartsmöte den 18 oktober

Ett första uppstartsmöte om projektet kommer nu att hållas den 18 oktober.

– Intresserade får gärna höra av sig direkt till mig om de vill vara med. Tanken är sedan att under januari och februari gemensamt jaga sponsorer, för att sedan från och med mars börja träna regelbundet ihop inför pilgrimsvandringen. Men då även under tiden anordna andra aktiviteter där vi berättar om projektet på exempelvis Stenungstorg.

– Det enda kriteriet för att få vara med är väl att man ska gilla att röra på sig, då vi trots allt kommer att gå två mil om dagen under den totalt tolv mil långa vandringen i Spanien. Sedan bör man förstås också känna att man har tiden att lägga engagemang på själva insamlingsbiten som ju är syftet med hela projektet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.