Besköt polis med grön laser – hade skelettdel i fickan

När polisen grep Stenungsundsbon som beskjutit både dem och en spårvagnschaufför med grön laser fann de ganska snart att han inte verkade vara vid sina sinnens fulla bruk. När de visiterade den narkotikapåverkade mannen fann de bland annat en skelettdel som han enligt egen utsago bar för att ”man måste ha en ryggrad”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var en sen kväll i början av april förra året som polis larmades till Västra Frölunda efter att att en spårvagnschaufför ringt och berättat att han blivit beskjuten med grön laser.

En polishelikopter som deltog vid sökandet besköts även denna innan mannen i 30-årsåldern kunde lokaliseras och säkras i ett skogsområde. Mannen ska då även ha skjutit med lasern mot patrullen i polisbilen på plats, varav en av poliserna också träffades i ögat av ljusstrålen med smärta som följd.

Mannen ska därefter ganska omgående ha gett upp och när patrullen belagt honom med handfängsel och visiterade honom fann de bland många andra udda saker en skelettdel i hans jackficka.

På frågan varför han hade denna på sig ska Stenungsundsbon ha skrikit att ”man måste ha en ryggrad”.

Sladdar runt kroppen

Runt hans kropp fann patrullen även lindade sladdar och ett slags spänne som satt över midjan. Han hade också en stor hammare nedstoppad innanför byxorna, samt en kniv på sig.

”Han hade många konstiga saker på sig som gjorde att man förstod att något inte stod rätt till. Han hade bland annat en stor te-sil, med ett halsband och kota som han svarade tillhörde en säl”, har polisen som blev beskjuten av lasern berättat i förhör.

Mannen ska enligt polisen inte heller ha svarat på tilltal utan svarat med motfrågor, och i största allmänhet ha uppträtt psykiskt instabilt.

Analyssvar visade senare också att Stenungsundsbon var narkotikapåverkad då han greps och Göteborgs tingsrätt dömer honom nu för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och andra farliga föremål, samt ofredande efter att beskjutit spårvagnschauffören och poliserna med den gröna lasern.

Döms till skyddstillsyn

Mannen förklarar att han lyst med lasern mot spårvagnschauffören, helikoptern och polisen för att han ville bli sedd och upplockad – och han förnekar brott.

”Jag hade inget uppsåt, jag ville bara få vård, träffa en läkare och framför allt prata med någon”, uppger han.

Den åtalade Stenungsundsbon döms nu till skyddstillsyn av Göteborgs tingsrätt som i sitt domslut konstaterar att det ofredande han utsatt spårvagnschauffören och polisen för visserligen är av allvarlig art, med ett straffvärde som normalt motsvarar en månads fängelse.

Men då det är uppenbart att hans brottslighet har ett samband med missbruk och oordnade förhållande i övrigt, anses skyddsrätt i detta fall vara den lämpligaste påföljden, menar tingsrätten.

LÄS MER:Misstänkt inbrott i Stora Höga

LÄS MER:Tog skumbananer och gömde varor i byxlinningen – döms

LÄS MER:Ertappades med byxorna nere – döms för köp av sexuell tjänst

ANNONS