Bildextra: Efterlängtad seniordag firades på Fregatten

Seniordagen på Fregatten skulle ha gått av stapeln redan för ett halvår sedan, men till mångas besvikelse blev den uppskjuten. Under fredagen blev den äntligen av – och det var en fullspäckad dag till ålderdomens ära. ST-tidningen var på plats och fotograferade den efterlängtade tillställningen.

ANNONS
|

Temat för årets Seniordagen på Fregatten var glädje och rörelse tillsammans – och schemat var fullspäckat.

På scenen i kulturhuset hölls till exempel flera föredrag under dagen, med start klockan 10, och ett musikquiz.

Även på scenen i Kulturhusparken anordnades aktiviteter, om än i mer rörande form. Där fick man bland annat prova på att dansa den kända Jerusalem-dansen tillsammans med hemtjänstpersonal och ett Friskis och Svettispass hölls på platsen.

Blev framflyttat

Samtidigt var det olika workshops på Fregatten, som medicinsk yoga med Närhälsan, ”sittdans” med Svenska kyrkan och fallteknik med Stenungsunds judoklubb. Seniorerna fick också möjlighet att prova VR-glasögon.

Enligt traditionen ska seniordagen gå av stapeln den tredje fredagen i oktober varje år, men på grund av planeringssvårigheter – som orsakades av coronarestriktionerna – blev seniordagen uppskjuten till den 22 april. I år var det även 20-årsjubileum för dagen.

ANNONS

Se bilderna från festen i bildspelet ovan.

ANNONS