Trion,som greps av polis vid Burger King i Spekeröd, åtalas nu misstänkta för en lång rad begångna brott.
Trion,som greps av polis vid Burger King i Spekeröd, åtalas nu misstänkta för en lång rad begångna brott. Bild: Andreas Olsson

Bilen stank av cannabis – restaurangpersonal larmade polis

Bilen stank enligt kassapersonalen av cannabis när trion rullade in vid hamburgerestaurangen i Spekeröd. När polisen gjorde en kontroll fann de stora mängder narkotikaklassade preparat i bilen. Detta i form av både cannabis, kokain och tramadoltabletter. Nu åtalas trion för en lång rad misstänkta begångna brott.

ANNONS
|

Det var en fredagskväll i slutet av mars förra året som polisen fick samtal från personalen på Burger King om de tre männen, vars bil ska ha stunkit av cannabis. Enligt personalen uppträdde de tre personerna i bilen även misstänkt påverkade.

En polispatrull kallades till platsen för att göra en kontroll och kunde därefter bekräfta restaurangpersonalens misstankar. Föraren till bilen, en man i 50-årsåldern hemmahörande i Uddevalla, visade efter provanalys positivt för att ha använt tramadol.

Fann patroner i bostaden

I bilen fann polisen även en stor mängd narkotikaklassade preparat i form av både 471 gram cannabisharts, 4,52 gram cannabis, 26 tabletter tramadol och 3,11 gram kokain.

ANNONS

Vid kontrollen i Spekeröd hade en av passagerna – liksom övriga i bilen hemmahörande i Uddevalla – en kniv på sig och vid en husrannsakan i hans bostad dagen efter anträffades ammunition i form av 65 patroner, samt 200 tramadoltabletter, 20,68 gram kokain och 6,75 gram cannabis.

Åtalas även för misshandel

De tre männen åtalas nu för en lång rad brott, varav samtliga för narkotikabrott.

Åklagaren, som lämnat in stämningsansökan vid Uddevalla tingsrätt, menar också att det med tanke på den stora mängd narkotika som hittats – både vid kontrollen i Spekeröd och vid husrannsakan – tyder på att denna inte enbart varit för eget bruk, utan för försäljning.

Föraren av bilen åtalas även för rattfylleri. Mannen erkänner att han kört bilen, men förnekar brott. Han åtalas också för en tidigare grov misshandel som ska ha inträffat i Uddevalla hösten 2020 och som orsakat offret bland annat hjärnskakning och omfattande blödning. Brottet bör enligt åklagaren bedömas som grovt, eftersom skadorna varit livshotande.

Flera misstänkta brott

Den man som hade en kniv på sig när polisen kontrollerade trion åtalas i sin tur för brott mot knivlagen, samt brott mot vapenlagen efter husrannsakan hos honom då patronerna hittades. Mannen, som är i 20-årsåldern, åtalas dessutom för narkotikabrott och brott mot vapenlagen vid ytterligare ett tillfälle förra året då polisen också då fann patroner, kokain, tramadol, samt även amfetamin i hans ägo.

Den andra passageraren i 25-åldern åtalas likaså för fler narkotikabrott efter att ha gripits av polis vid två tillfällen på olika adresser i Uddevalla under sensommaren/hösten förra året med olika narkotikaklassade preparat i misstänkt överlåtelsesyfte.

Samtliga åtalade män har i förhör erkänt innehav av narkotika, men bara för eget bruk och förnekar övriga brott.

ANNONS