Bilfirma bygger jätteanläggning i Stora Höga: ”Så himla kul”

Förra veckan gick byggstarten för Toveks bils nya anläggning i Stora Höga. Bilfirman ska expandera och hoppas kunna öppna den nya, närmare 5 000 kvadratmeter stora, anläggningen i april nästa år.

ANNONS

– Det här är så himla kul, jag är helt exalterad över att vi nu äntligen går från ord till handling, säger Daniel Hillbrant, försäljningschef på bilfirman.

Han började själv jobba i den dåvarande Autohallen på Idrottsvägen år 2009.

– Då var det bara jag och en annan kille som hette Daniel som jobbade här. Men med tiden vi har växt och nu är vi 18 anställda totalt här i Stenungsund. Vi ingår numera i den rikstäckande koncernen Toveks bil.

Totalt har koncernen, som är återförsäljare av Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Volkswagen transportbilar, samt Scania och Roelofsen hästlastbilar, drygt 700 anställda på anläggningar på 18 orter i Västsverige.

ANNONS

Räknar med nyanställningar

Med den nya satsningen räknar Daniel Hillbrant också med att Toveks bil ska kunna nyanställa ytterligare ett tiotal medarbetare till den nya 4 700 kvadratmeter stora anläggningen, som enligt plan ska stå klar på den 14 000 kvadratmeter stora tomten i Stora Höga i april nästa år.

– Allt kommer att bli så mycket enklare när vi samlar alla våra verksamheter, som bilförsäljning, verkstad och rekond, under ett och samma tak. Som det är i dag är ju dessa verksamheter utsprida på fyra olika ställen i Stenungsund, vilket logistiskt inte är helt optimalt, säger Daniel Hillbrant.

Tio år lång process

– Därför är jag som sagt nu också personligen så otroligt glad och exalterad över att vi äntligen kommit till skott. För det har varit en lång process, på nästan tio år, innan vi nu fått slutgiltigt klartecken från kommunen att komma igång.

Daniel Hillbrant hoppas och tror också att satsningen ska ge ringar på vattnet till den allmänna utvecklingen för företagarna i området.

– Jag tror att detta kommer att skapa fler arbetstillfällen inte bara här, utan ge skjuts även för andra företagare att satsa och utöka nu när vi fått möjligheten.

ANNONS