Blev arg – spottade på sitt ex i mataffären

Inne på Willys började någon att skrika. Sedan tog mannen sats och spottade på kvinnan han skrikit på, innan han sparkade till henne. Nu döms han för ofredande.

ANNONS

Medan kvinnan säger att hennes exman följde efter henne till mataffären trots att hon sagt nej till hans sällskap, menar han att det var oklart om hon ville hjälp eller inte, och därför åkte dit.

Att hon blev slagen två gånger i ansiktet av honom, mitt i mataffären framför flera andra kunder och även deras son, är inget han minns. Och tingsrätten anser inte att de har tillräckligt mycket bevis för att döma mannen för ofredande på den punkten.

Däremot döms han för ofredande för att ha spottat och sparkat på kvinnan på Willys i Stenungsund. Det såg ett butiksbiträde, som har kunnat ge stöd åt det kvinnan berättat.

ANNONS

Efter de örfilar som kvinnan menar att hon fått, satte hon sig ner för att samla sig. Då började mannen skrika på henne och harklade sig sedan högljutt innan han tog sats och spottade på henne.

Sedan sparkade han på henne så att hon ramlade omkull.

Eftersom han inte minns något kan han inte varken erkänna eller förneka, men har ändå gått med på att betala ett skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan.

Tingsrätten dömer honom också till dagsböter, 80 böter om 50 kronor.

ANNONS