”Det finns en ökad efterfrågan på våra produkter, därför behövde vi anställa fler”, säger Krister Olausson, platschef för Byggelements produktion i Ucklum, i ett pressmeddelande.
”Det finns en ökad efterfrågan på våra produkter, därför behövde vi anställa fler”, säger Krister Olausson, platschef för Byggelements produktion i Ucklum, i ett pressmeddelande. Bild: PEAB

Byggföretaget går som tåget – nyanställer 15

Företaget är redan en av de större arbetsgivarna i Ucklum. En ny satsning på hållbar betong kräver mer personal – och nu nyanställs 15 personer.

ANNONS
|

Vid årsskiftet började Byggelement i Ucklum använda sig av slagg i betongblandningen när de göt. Då i en av sina tre produktionshallar, men nu har en ny silo gjort att produktionen kan gjuta så kallad eco-prefab i alla hallarna.

Samtidigt ska produktionstakten ökas, och fler element ska gjutas på samma tid.

Båda förändringarna gör att det behövs mer personal, och nu ska 15 personer anställas.

– Dels är det satsningen på klimatsmart betong som kräver fler personer på plats, dels att vi gör effektiviseringar och ökar produktionstakten och då behöver vi vara fler, säger Linus Dunér Axelsson, kommunikationsansvarig på Peab.

ANNONS

Bidrar till minskade koldioxidutsläpp

Byggelement är en av Ucklums största arbetsgivare och kommer efter satsningen ha en personalstyrka på 130 personer. De levererar kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement.

Genom att blanda in slagg som ett bindmedel i betongen kan man minska andelen cement, utan att kvalitén försämras. Det gör i sin tur att produkten inte gör ett lika stort klimatavtryck.

Koldioxidutsläppen minskar med upp till 35 procent, enligt Byggelement.

Satsar på hållbarhet

– Det krävs att byggbranschen, som vi verkar inom, drar sitt strå till stacken och detta är en jätteviktig del. Både beställare och slutkunder blir mer och mer noga att det måste vara så hållbart som möjligt.

Man ställer helt enkelt om för att man måste, menar Linus Dunér Axelsson, och för att man först nu har kunskapen som krävs.

– Eftersom det handlar om byggnader som ska stå i 100-150 år gäller det att det är hållbart, säger Linus Dunér Axelsson.

ANNONS