Mannen i 20-årsåldern säger sig inte förstå hur provsvaret kunde visa positivt på knark.
Mannen i 20-årsåldern säger sig inte förstå hur provsvaret kunde visa positivt på knark. Bild: Arkivfoto

Döms för knarkbrott i Stenungsund – skyller på gummibjörnar

Mannen i 20-årsåldern säger sig inte förstå hur provsvaret kunde visa positivt på knark. Med tiden som gått menar han nu att han måste ha fått i sig narkotikan på en fest där han ovetandes om innehållet stoppat i sig ett antal gummibjörnar.

ANNONS

Det var i slutet av oktober förra året som mannen, hemmahörande i annan västsvensk kommun, tillsammans med en kompis besökte en person i Stenungsund.

När de kom till platsen möttes de av polis. Mannen i 20-årsåldern fick sedan följa med patrullen för provtagning då de misstänkte att han var narkotikapåverkad. Provsvaret visade också positivt på hasch alternativt annat cannabispreparat.

Mannen har i förhör uppgett att han inte förstår hur provet kunde visa positivt och att han därför först misstänkte att någon försökt sätta dit honom. Med tiden som gått säger han sig nu ha insett att han måste ha fått i sig narkotikan på en fest.

ANNONS

Mannen uppger, enligt den polisutredning som gjorts, att han med taxi skulle hämta en vän på en fest i Trollhättan ett par dagar tidigare.

På platsen fanns enligt honom en massa ätbart, som bakelser. Någon sa till honom att han kunde ta vad han ville. Eftersom han enligt egen utsago inte dricker tog han då godis och stoppade i sig två-tre gummibjörnar innan han insåg att vännen inte var kvar på festen, varpå han tog en taxi hem igen.

I taxin ska sedan mannens hjärta ha börjat rusa. Han har för polis uppgett att han inte har varit med om att man kan lägga knark i godis, vilket nu är hans förklaring till att provsvaret visade positivt på narkotika när han några dagar senare greps i Stenungsund.

Tingsrätten köper dock inte förklaringen, utan har nu dömt mannen för ringa narkotikabrott. Påföljden har beslutats till 4 200 kronor i dagsböter. Mannen ska även ersätta staten för kostnaden för provtagning och analys av urin med 789 kronor.

ANNONS