Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Några av de lokala företagare som fick pris som årets företagare och unga företagare i Stenungsunds respektive Tjörns kommun 2021. Bild: Pressbild/Företagarna
Några av de lokala företagare som fick pris som årets företagare och unga företagare i Stenungsunds respektive Tjörns kommun 2021. Bild: Pressbild/Företagarna

Dags att nominera årets företagare – tips efterlyses

Flera företagare har under de senaste pandemiåren fått kämpa i motvind, samtidigt som många hittat nya kreativa metoder att nå nya kunder.
Näringslivsorganisationen Företagarna vill nu åter ha hjälp av allmänheten för att nominera årets företagare och unga företagare i Stenungsund, Tjörn och Orust.

Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra lokala företagare som genom sitt engagemang och nytänkande fungerar som en viktig förebild, förklarar Lars Grenhage, ordförande för Företagarna i Stenungsund och Tjörn.

– Glädjande nog har förslagen också redan nu börjat rasa in, säger Lars Grenhage om nomineringen som drog igång i förra veckan och kommer att pågå fram till slutet av februari.

– Men vi vill samtidigt gärna ha in fler nomineringar och då speciellt tips på unga företagare upp till 35 år.

Prisceremoni i juni

På företagarorganisationens hemsida finns mer mer information om hur man går till väga för att nominera årets företagare respektive unga företagare i Stenungsund, Tjörn och Orust.

Här finns också kriterierna för vem som går att nominera.

– Tanken var sedan först att kunna presentera vinnarna under en gala i slutet av april. Men projektgruppen tog den 10 januari beslutet att precis som förra året kora dessa vid två mindre prisceremonier lokalt före den sista juni för att sedan i stället förhoppningsvis kunna anordna en större näringslivsgala eller fest i höst, säger Lars Grenhage.

Går vidare till regionalfinal

För det finns förstås både ett behov och önskemål från många av de lokala företagarna att äntligen snart kunna få träffas igen tillsammans, menar han.

– Men nu är det ju som det är och jag upplever också att många av våra medlemmar visat på både en stor kreativitet och bra uthållighet under den här tuffa tid som varit.

Vinnarna i årets lokala företagstävling kommer efter prisceremonin att gå vidare till regionalfinal, då även med chans att ta sig vidare till Sverigefinal senare i höst.

LÄS MER: Företagarna nöjdare – Stenungsund utnämns till Årets klättrare

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.