Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

De laddar för hundfest – med uppvisningar och fiskdamm

Hundintresset i landet är större än någonsin. Med 62 894 nyregistrerade hundar blev 2021 ett rekordår med de högsta registreringssiffrorna på nära 50 år och de näst högsta genom tiderna. 50 år firar samtidigt nu Stenungsunds brukshundklubb som den 22 maj bjuder in till stor jubileumsfest.

Även i brukshundklubben i Stenungsund har man de senaste två åren märkt av ett stort ökat intresse för att bli medlem och delta i olika kurser.

– Det känns nästan som att alla skaffat hund nu under de två senaste pandemiåren. Tittar vi bara på vår egen verksamhet har vi till exempel just nu cirka 400 medlemmar, säger Matilda Rudblom, styrelsesuppleant och eventansvarig i brukshundsklubben.

– Ett tydligt tecken på den ökade mängden hundar i kommunen är också att vi under 2020 och 2021 har haft nästan tre gånger så många valpkurser än normalt, 17 per år i stället för tre. Det tycker vi förstås bara är jätteroligt även om det samtidigt har varit förenat med en del utmaningar för att få ihop det.

Framgångsrika tävlande

Just nu har dock trycket på just valpkurserna dalat något i takt med att ”coronahundarna” vuxit till sig.

– Men då har ju samtidigt intresset för andra kurser som i till exempel lydnad, spårning och agility, varav det senare är en stor verksamhet inom klubben med många framgångsrika tävlande, ökat mycket, fortsätter Matilda Rudblom.

Flera av de duktiga hundarna och deras mattar och hussar kommer nu att visa prov på vad de går för när brukshundsklubben bjuder in till öppet hus och jubileumsfest den 22 maj.

Möjlighet till prova på aktiviteter

– Då kommer det även finnas möjlighet till prova på aktiviteter för både de som går i hundtankar eller redan har en hund som man skulle vilja göra mera aktiviteter tillsammans med.

Utöver korv- och hamburgerservering för de tvåbenta gästerna kommer också de fyrbenta att lockas med en alldeles egen attraktion, detta i form av fiskdamm för alla hundar på plats.

Jubileumsfesten vid Stenungsunds brukshundklubb i Toröd hålls mellan klockan 10 och 13.30 söndagen den 22 maj.

LÄS OCKSÅ: Full fart på skidorna när hundklubb bjöd in sportlovslediga

LÄS OCKSÅ: ID-hunden Buddy är redo att finna rymlingar

LÄS OCKSÅ: Orustekipage tog guldmedalj i VM-tävlingar

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.