Butiksägarna Johanna och David Roskvist flyttade i somras till nya större lokaler i centrala Stenungsund. Nu tilldelas de Stenungsund kommuns miljöpris för sin verksamhet.
Butiksägarna Johanna och David Roskvist flyttade i somras till nya större lokaler i centrala Stenungsund. Nu tilldelas de Stenungsund kommuns miljöpris för sin verksamhet. Bild: Moa Edstam

De prisas för sin hållbara butik: ”Jättekul och hedrande”

David och Johanna Roskvist, som driver butiken Alla barn second hand i Stenungsund, tilldelas i år kommunens miljöpris på 20 000 kronor.
– Verkligen jättekul och hedrande, säger en glad David Roskvist, som i förra veckan fick motta beskedet av Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS
|

Stenungsunds kommuns miljöpris delas sedan 2009 årligen ut till någon eller några som enligt kriterierna anses uträtta en värdefull insats inom miljöområdet.

Paret Roskvist, som sedan snart två år tillbaka driver butiken Alla barn second hand, tilldelas i år priset med motiveringen att de genom sin verksamhet uppmuntrar till ökad hållbarhet genom återbruk riktat till hela familjen och därtill värnar om jordens resurser.

På företagsbesök i lokalerna

Något som också är precis deras egen ambition med sitt arbete, enligt David Roskvist som tillsammans med sin hustru fick motta beskedet om utnämningen i förra veckan.

– Verkligen jättekul och hedrande, om än samtidigt lite överraskande eftersom vi faktiskt inte hade en aning om att Olof Lundberg hade detta kort i rockärmen när han tillsammans med kommundirektören Kicki Nordberg och näringslivschefen Jessica Waller bad om att få kom hit på ett företagsbesök i förra veckan, berättar David Roskvist.

ANNONS

Efter att gått runt och tittat och småpratat i det nya lokalerna, dit paret flyttade sin verksamhet i somras, tillkännagav Olof Lundberg sedan beskedet.

LÄS MER:Vill ändra statusen för begagnat

– Så lite snopna blev vi allt, även om vi visste om att någon kanske nominerat oss till priset, fortsätter David Roskvist.

Verksamheten har exploderat

Just hållbarhetstanken är precis det som driver honom och hustrun Johanna att göra det de gör.

– Därför känns det också väldigt roligt att så många hittat hit sedan vi flyttade till nya större lokaler i centrala Stenungsund. För sedan i somras har det verkligen exploderat, det kommer hela tiden både nya inlämnare och nya kunder som vill handla, berättar David Roskvist.

Priset på 20 000 kronor till årets miljöpristagare kommer att delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde i mitten av december.

Motiveringen till årets miljöpris

"Alla barn second hand Stenungsund uppmuntrar till ökad hållbarhet genom återbruk, riktat till hela familjen. Med fokus på återanvändande och genomtänkt konsumtion ges möjligheten att värna om jordens resurser."

ANNONS