Driftstörningar ledde till ny fackling vid Borealis

Svart rök bolmade under måndagseftermiddagen från Borealis krackeranläggning. Anledningen var en driftstörning i samband med uppstarten av anläggningen, som medförde sotande fackling.

ANNONS
|

ST-tidningen har tidigare berättat om ökad fackling inför midsommar sedan krackeranläggningen nu startar upp igen efter det stora underhållsstoppet som varat i dryga två månader.

Fackling är ett säkerhetssystem för processindustrin som säkerställer att kolväten som finns i systemen vid ett stopp inte släpps ut till omgivningen, utan hanteras kontrollerat och säkert i fackelsystemet.

Under måndagseftermiddagen uppstod samtidigt en driftstörning som gjorde att man åter igen fick fackla. Till följd av påverkan av ångsystemet var facklingen då sotande, vilket märktes av svart rök som bolmade ut över Stenungsundshimlen från ungefär klockan halv fem och och en timme framåt.

Vår högsta prioritet är alltid säkerhet, både på och utanför vår anläggning, och vi arbetar för att minimera ljud och fackling under uppstarten”, meddelar företaget om händelsen på sin hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Ny metod ska övervaka industriernas utsläpp

LÄS MER:Flera stora miljöprojekt inom petrokemin

LÄS MER:Krackern ska rustas för 600 miljoner kronor – stängs ned i två månader

ANNONS