Drogpåverkad förare smet från polis – färden slutade på åker

Efter att den misstänkt rattfulle föraren stoppats för kontroll och polisen beslutat om kroppsbesiktning rivstartade mannen bilen. En polisjakt i hög hastighet inleddes därefter i riktning mot Ödsmål. Där slutade sedan färden abrupt på en åker.

ANNONS

Det var i augusti 2019 som händelsen utspelade sig på Uddevallavägen i Stenungsund och genom tättbebyggt område i riktning mot Ödsmål.

Efter att patrullen stoppat fordonet och bett den misstänkt narkotikapåverkade föraren att kliva ur rivstartade han i stället bilen och ska enligt förhör med poliserna då samtidigt varit nära att köra över deras fötter.

Patrullen tog därefter upp jakten på föraren som i stället för att stanna på stoppsignal ska ha tryckt gasen i botten och enligt poliserna stundom sedan varit uppe i 160-170 kilometer i timmen.

Körde fast på åker

Efter att ha svängt in på en smal traktorväg som slutade vid en åker, där mannen körde fast, ska han sedan försökt fly till fots, först över tre taggtrådsstaket och vidare in i skogen. Han ska sedan ha blivit ikappsprungen av polis och förd till Kungälvs sjukhus för provtagning.

ANNONS

Nu döms mannen i 20-årsåldern för rattfylleri, ringa narkotikabrott och vårdslöshet i trafik. Han döms även för att några månader tidigare ha misshandlat en tjej som han hamnat i bråk med på en nattklubb i Göteborg. Detta genom att dra henne i håret så att hon föll till marken, varefter han även ska ha knäat henne i magen.

Nekar till brott

Själv nekar mannen till brott och hävdar i förhör att han inte misshandlat någon. Han nekar också till de övriga brott han åtalats för, vilket dock anses motbevisat genom både vittnesförhör och de provanalyser som gjorts.

Straffet har av Göteborgs tingsrätt bestämts till villkorlig dom och 150 dagsböter à 50 kronor, totalt 7 500 kronor. Mannen, hemmahörande i Göteborgs kommun, döms även att betala skadestånd till den misshandlade kvinnan, detta till en kostnad av 11 250 kronor jämte ränta på beloppet tills dess betalning sker.

ANNONS