Arkivbild
Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Duschvägg lossnade – simhallen stängd tills vidare

En mellanvägg i ett duschutrymme lossnade under torsdagskvällen från sitt fäste i simhallen i Stenungsunds arena. Ingen person ska ha kommit till skada, men simhallen kommer nu att hålla stängt tills vidare tills felet åtgärdats.

ANNONS
|

Det meddelade Stenungsunds kommun under fredagsmorgonen på sin hemsida.

Det var under torsdagskvällen som väggen ska ha lossnat från sitt fäste i duschutrymmet i ett av omklädningsrummen.

– Jag kan inte svara på rak arm vilken tid, men det var när simklubben hade träning i bassängen, säger Anna Falck, enhetschef för idrott och anläggning i Stenungsunds kommun.

Ingen person ska ha kommit till skada då väggen lossnade, till synes utan åverkan.

– Det är det vi nu behöver se över och åtgärda, så att det inte handlar om något konstruktionsfel och händer igen, förklarar Anna Falck beslutet att stänga simhallen tills vidare.

ANNONS

Reparatörer tillkallades under fredagsmorgonen för att se över och byta ut samtliga mellanväggar i duschutrymmena. Förhoppningen är dock att kunna öppna simhallen igen redan i början av nästa vecka.

– Det här är naturligtvis högprioriterat, så att vi kan öppna igen så fort som möjligt. Sedan får vi se om det blir en temporär lösning tills vi kan fixa det mer långsiktigt, uppgav hon vidare vi lunchtid på fredagen.

Bokade besök för personer med fysisk aktivitet på recept kan däremot fortgå som vanligt under tiden, då rehabomklädningsrummen och duscharna där inte berörs av reparationsarbetet.

ANNONS