Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Jacob Humlén

Döms för drograttfylleri – hävdar passiv rökning

Mannen i 20-årsåldern stoppades i slutet av mars på Ucklumsvägen och åtalades senare i år, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Själv nekar han till brott och menar att han måste fått i sig narkotikan via passiv rökning. Tingsrätten tror dock inte på hans förklaring och dömer honom nu enligt åtalet.

ANNONS
|

Det var vid 01-tiden, en natt i slutet av mars i år, som polis beslutade sig för att stoppa och kontrollera en bil med en förare och två passagerare i höjd med Norums kyrka på Ucklumsvägen.

Hittade konstgjord penis

I samband med att föraren, en man i 20-årsåldern och hemmahörande i Göteborg, öppnade fönsterrutan ska polisen ha känt en kraftig lukt av cannabis. Ingen narkotika eller annat anmärkningsvärt ska dock ha påträffats, med undantag av en konstgjord penis med en tillkopplad plastblåsa. Denna typ av redskap används för att i samband med kroppsbesiktningar kunna lämna ett narkotikafritt urinprov i syfte att undgå straffansvar.

ANNONS

Föraren visade enligt polis samtidigt tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och medtogs därför för kroppsbesiktning och blodprovstagning, misstänkt för drograttfylleri.

Skyller på passiv rökning

Analyssvaret visade också att mannen hade spår av hasch eller annat cannabispreparat i blodet. Själv nekar han till brott och har i förhör hävdat att han måste ha fått i sig narkotikan via passiv rökning. Han säger sig dock inte kunna minnas när detta skulle ha skett.

Tingsrätten tror dock inte på hans förklaring utan dömer honom nu för rattfylleri och ringa narkotikabrott i enlighet med åtalet. För detta ska mannen nu betala 17 500 kronor i dagsböter.

LÄS MER:Misstänkt drograttfull förare stoppades på Hallernaleden

LÄS MER:Ung bilist stoppad – misstänkt drograttfylla

LÄS MER:Polisens larm: ”Vi har för mycket narkotika här”

ANNONS