Efter restriktionerna: Här firar Stenungsundarna

Första fredagen efter restriktionerna togs bort verkade det först helt dött på krogarna i centrala Stenungsund. Det skulle dröja till efter 22 innan det drog igång på riktigt och det var bara på en krog det var fullt ös med folk som ville fira.

ANNONS
|

Fredagskväll i Stenungsund och det sitter spridda sällskap på restaurang Ti amo. Ajdin Islamovic, ägare till restaurangen har en lugn kväll.

”Sadde” Kullman är en av stammisarna på restaurangen och han tycker man ska ta det lite lugnt trots att de flesta pandemirestriktioner togs bort den 9 februari.

– Pandemin är ju inte över än och jag tror att det kan dröja innan allt blir som vanligt igen.

Ajdin Islamovic tror att många valt bort att fira på hemmaplan för att vara där utbudet i nattlivet är större.

– Det känns som jag haft mindre gäster än vanligt sen i onsdags. Men så här var det förra gången de lättade på restriktionerna också, det tog ett par dagar innan folket hittade ut igen. Jag tror de flesta vill känna lite puls och har dragit in till Göteborg istället de här första dagarna.

ANNONS

På Harrys hade personalen bra att göra redan från tidig kväll med många som tittade in på after work.

LÄS MER:Därför hävs restriktionerna – trots rekordmånga smittade i STO

– Det har varit väldigt lugnt ho oss under de här åren men i går kändes det som innan pandemin, säger Arpy Olsson, delägare till Harrys.

Hur har ni lyckats driva krogen vidare under pandemin?

– Vi har blivit väldigt kreativa. Vi köpte en app och satsade på take away och har haft sittande nattklubb. Det har varit en del gäster, men inte alls som innan. Vi har i alla fall kunnat ta oss igenom det. Nu laddar vi upp för en lika rolig och bra kväll som vi hade i går.

En av de som längtat efter det normala livet med utgång utan restriktioner är Angela Romell från Stenungsund.

– Livet har varit ganska tråkigt. Det har varit hämmande att inte kunna dejta på det sätt som man kunnat innan pandemin. Som singel känns det här som att vara i ett smörgåsbord.

Hon gjorde sällskap med kompisen Johan Hermansson.

– Jag har inte varit ute så mycket under coronaperioden, men när det gäller allt annat tycker jag att vi här i Sverige inte påverkats så mycket.

Vid ett av fönsterborden hade Marielle Azizi, Kajsa, Jansson Elin Gustafsson och Nicole Sigstrand slagit sig ner för en bit mat. Alla fyra studerar till sjuksköterskor i Trollhättan.

– Det är jätteskönt och jätteroligt att restriktionerna släppt, säger Kajsa Jansson.

– Vi jobbar alla extra inom vården under utbildningen och kanske är det inom vården det kommer märkas att restriktionerna släppt, säger Marielle Azisi.

ANNONS