Elever skickades hem efter brand – en person avfördes med ambulans

Stenungskolan fick utrymmas på fredagsförmiddagen efter att någonting i slöjdsalen började brinna. En person fördes till sjukhus med ambulans efter att ha andats in rök.

ANNONS
|

Vid 9.30-tiden på fredagsförmiddagen gick larmet på Stenungskolan. Räddningstjänsten åkte dit med flera enheter och tidigt var sex brandbilar på plats.

– Det ska vara någon form av brand, vi har inte fått omfattningen än, sa Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet gått.

Enligt uppgifter från platsen rök det från träslöjdssalen, där det också ska finnas gasoltuber.

– Det är ganska stort pådrag, de börjar spärra av nu, säger ST-tidningens reporter på plats.

Rökdykare gick in

Skolan utrymdes och rökdykare gick in. Branden hade då lokaliserats och ett brinnande föremål, likt en låda, hade burits ut. Elden hann inte sprida sig till något brandfarligt.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten började det brinna i slöjdsalen, men varför är än så länge oklart.

– Branden ska vara släkt, men vi håller på med efterkontroll, sa larm- och ledningsoperatören Lotta Molander strax efter klockan 10.

– Det har kommit upp rök i ventilationen, så blir det naturligt, men man får nu kontrollera noga så inte branden har spridit sig och det finns något kvar där.

Röken triggade larmen långt efteråt

Efter att eleverna släpptes in i skolan igen vid 10.15 fortsatte larmen att gå. Rökutvecklingen hade varit så kraftig att detektorerna i skolbyggnaden intill fortfarande reagerade vid 10.30.

Det var då oklart hur länge räddningstjänstens arbete skulle pågå.

En dryg timme efter att larmet gått, vid 10.40, fick eleverna beskedet att skoldagen avslutats och samtliga skickades hem.

Kort senare gick Stenungsunds kommun också ut med information om händelsen på sin sajt, där de skrev att ingen person kommit till skada och att information har skickats ut till vårdnadshavare via Unikum.

En person till sjukhus

Enligt polisen har dock en person avförts med ambulans efter att ha andats in rök.

– Det är en personal på skolan, ingen elev. Jag har inga uppgifter om några allvarliga skador, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart, men det är troligen inget som kommer utredas. En anmälan om brand utan misstanke om brott har skrivits.

ANNONS