Elever vaccineras i Stenungsund arena

Nyligen togs beslutet att Nösnäsgymnasiets elever ska bli erbjudna vaccin i anslutning till skolan. Vaccinationerna sker på Stenungsund arena och det är än så länge bara första dosen som erbjuds.

ANNONS
|

Lokaltidningen har tidigare berättat att Nösnäsgymnasiets elever kommer att erbjudas vaccin i eller i anslutning till skolan. Det står nu klart att det blir på Stenungsunds arena som vaccinationen av ungdomar kommer att ske med start 14 september. Det är aktören Capio som kommer att utföra vaccinationen och det vaccin som erbjuds är Moderna.

– Vi och Capio bedömer att det blir en bättre genomströmning om vaccinationen sker i arenan. Arenan ligger ju också i anslutning till skolan, säger Niclas Brattefors, verksamhetschef för Nösnäsgymnasiet.

LÄS MER:Matlådor ska minska köbildningen i skolan

Prio ett är att första dosen ska ges ut till elever på arenan. Detta eftersom regionen vill se till att så många som möjligt kommer igång med vaccinationen.

ANNONS

– Vill någon ha dos två går det om de har fått Moderna vid dos ett och har med sitt vaccinationskort. Det är också viktigt att alla elever som vill vaccinera sig tar med legitimation, berättar Viktor Persson, verksamhetschef på Capio i Stenungsund.

De som vaccinerar sig med första dosen på Stenungsunds arena ser ut att även bli erbjudna dos nummer två på platsen.

– Det vi har fått information om är att inom fem veckor ska dos nummer två även kunna erbjudas av Capio på arenan, säger Niclas Brattefors.

Två av de elever som går på skolan är Vince Toling, 18, och Pamela Stankovic, 18. När Lokaltidningen var på plats på Nösnäsgymnasiet hade de precis fått information om erbjudandet och båda tycker att det är bra att de erbjuds möjlighet till vaccin.

– Jag tänker ta vaccinet på arenan. Det är bra att man inte behöver pendla för att få ta det, säger Vince Toling.

– Jag kommer att åka till Göteborg för att ta min andra dos nästa vecka, berättar Pamela Stankovic som i augusti fick sin första dos, även det i Göteborg.

ANNONS