Mannen ville mingla, trots att restriktionerna förbjöd det. När han blev utslängd skallade han vakten.
Mannen ville mingla, trots att restriktionerna förbjöd det. När han blev utslängd skallade han vakten. Bild: Rebecka Kvint

Följde inte coronaråden på krogen – nu döms en ung man efter bråk

Enligt restriktionerna fick man inte röra sig i restaurangen, utan bara sitta vid sitt bord. En full, ung man från Varekil som inte lydde blev utslängd och reagerade då med att skalla vakten. Nu döms han.

ANNONS
|

Det var mitt under coronapandemin och den unga mannen var inte van vid att gå ut och festa eller dricka alkohol längre. Det var så länge sedan, har han sagt i förhör.

Därför blev han fullare än han trott och det hela ledde till ett bråk med vakterna på Harrys i Stenungsund.

På grund av restriktionerna som gällde då fick sällskapen inte blanda sig, utan endast sitta vid sitt bord. När mannen flera gånger struntade i det och gick för att prata med andra människor, som satt vid andra bord, beslutade vakterna att kasta ut honom.

Den unga mannen blev då våldsam, och skallade vakten som tagit tag i honom. Han slog sedan vakten i huvudet med knytnäven.

ANNONS

Vid tillfället var mannen bara 18 år, och fanns inte med i belastningsregistret. Han döms nu för våld mot tjänsteman, och för en person över 21 skulle straffet ha blivit fängelse, står det i tingsrättens dom.

På grund av sin låga ålder döms mannen till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala skadestånd till vakten, på 9 000 kronor.

ANNONS