Rotary Stenungsunds president Katarina Nielsen tillsammans med Alice Nilsson och Malin Bergström under stipendieutdelningen på Stenungsbaden.
Rotary Stenungsunds president Katarina Nielsen tillsammans med Alice Nilsson och Malin Bergström under stipendieutdelningen på Stenungsbaden. Bild: Torbjörn Rångemyr

Före detta klasskamraterna prisades för gott kamratskap

De båda före detta klasskompisarna Alice Nilsson och Malin Bergström fick under måndagen motta varsitt stipendium på 10 000 kronor. Detta när Rotary delade ut dessa till de båda Nösnäseleverna under en ceremoni på Stenungsbaden.

ANNONS
|

Stipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en elev från skolans avgångsklasser på yrkesprogrammet, respektive en elev från någon av de högskoleförberedande programmen.

I år föll valet på Malin Bergström och Alice Nilsson som om några dagar springer ut från sin utbildning på Nösnäsgymnasiets barn- och fritidsprogram, respektive ekonomiprogrammet.

– Båda stipendiaterna har visat på både bra studieresultat och ett stort intresse för sina studier. De har också bidragit till gott kamratskap i klasserna och varit goda förebilder i olika sammanhang även utanför skolans väggar, säger Torbjörn Rångemyr, den Rotaryrepresentant som hållit i själva nomineringsarbetet i samarbete med personal från Nösnäsgymnasiet.

ANNONS

Nominerades av sin mentor

Ett 30-tal åhörare närvarade vid den högtidliga stipendieutdelningen vid Stenungsbaden under måndagen.

Alice Nilsson, som gått ekonomiprogrammet med inriktning juridik, var då som sagt en av de lyckliga eleverna som tog emot stipendiet efter att ha nominerats av sin mentor, svenskaläraren Caroline Köhnke.

– Jag visste ju att jag var nominerad, men vågade inte hoppas på att få stipendiet, så jag blev verkligen jätteglad, säger Alice dagen efter stipendieutdelningen, som toppades med en studentfest tillsammans med övriga klasser på skolan samma kväll.

Drömmer om att bli diplomat

Stipendiepengarna har hon för avsikt att använda för att åka utomlands och volontärarbeta i ett fransktalande land för att då samtidigt förbättra sina språkkunskaper.

– För min dröm är att i framtiden arbeta internationellt som diplomat. Men nu efter studenten ska jag först jobba lite här hemma, fortsätter Alice som i sommar fått jobb som butiksbiträde i laxbutiken i Ljungskile.

Malin Bergström, som även hon nominerats av sin mentor och sina övriga lärare på barn- och fritidsprogrammet, är också överväldigad över att ha fått stipendiet.

– Jag är verkligen jätte-, jätteglad och samtidigt lite chockad. Jag menar, det är ju så himla många elever på vår stora skola, så jag trodde nog inte att det skulle gå hela vägen.

Investering för framtiden

Pengarna tänker Malin Bergström spara som en investering för framtiden.

– De kommer nog att gå till fortsatta studier på något sätt, antingen i form av en dator, litteratur eller som en startpott i händelse av att man flyttar hemifrån.

Planen är att läsa vidare till först förskolelärare och sedan specialpedagog inom förskolan.

– Men nu ska jag först jobba ett tag, fortsätter Malin, som efter den förestående examen fått ett långtidsvikariat på sin före detta praktikplats, Brudhammars förskola.

Tidigare skolkamrater

Även Malin Bergström firade under måndagskväll den kommande studenten tillsammans med Alice Nilsson och övriga skolkamrater från Nösnäsgymnasiet. Faktum är att Alice och Malin nu även kunde fira lite extra ihop som tidigare skolkamrater på högstadiet.

– Vi gick faktiskt i samma klass då på Kristinedalskolan så det var ju extra kul att vi nu fick fira detta tillsammans!

LÄS MER:Ett år efter studenten: Så gick det för Victor och Sandra

ANNONS