Föreningar prisades vid nationaldagsfirande i Stenungsund

Nationaldagsfirandet i Stenungsund blev på måndagen en stillsam tillställning med traditionella inslag som sång och musik och utdelning av priser.

ANNONS
LocationStenungsund||

– Är klockan tre nu? frågar konferencier Håkan Olsson i samma stund som ST-tidningen knäpper en bild på honom strax intill Kulturhusparkens scen.

Och ja, klockan slog exakt 15 och på utsatt tid klev han upp på scenen och välkomnade alla till firandet.

Spridda sällskap i parken

Parken var långt ifrån välfylld och det blev ett lugnt och stillsamt firande av Sveriges nationaldag.

Högtidstalade gjorde 45-åriga Nazeera Oudesho från Syrien. Hon har arbetat för Vuxenutbildningen i Stenungsund i fem år. Hon ville tacka människor som stöttat och tagit emot henne och hennes familj. Hon talade också bland annat om vikten värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna:

ANNONS

”Jag kommer ihåg hur vi blev bemötta när vi var helt nya i Sverige. Vi lyckades bra att träffa människor som var väldigt bra på värdskapet. De här människorna har spelat en stor roll och hur mycket det gjort för att vi kände oss välkomna och inkluderade i samhället... Alla människor förtjänar att bemötas med respekt och värdskap. Ditt och mitt beteende mot andra har stor betydelse och gör skillnad i andras liv...”

Pris till årets förening

Linda-Maria Hermansson, ordförande i Välfärdsutskottet, delade ut pris till årets förening Stenungsunds frisbee club och Lions delade också ut sitt kulturpris som gick till Stationen i Svenshögen. Besökarna bjöds även på sång och musik och fika med bakverk som avslutning på firandet.

LÄS MER:Daniel Adams-Ray lockade 800 till skulpturparken

LÄS MER:Klädesholmen laddar för gigantisk sillfest på nationaldagen

ANNONS