Flera stölder från byggarbetsplatser anmälda

Ett företag som håller på med fiberinstallation mellan Stenungsund och Stora Höga anmälde under torsdagen att de blivit bestulna på två lastramper. Ytterligare en stöld av laddare och batterier till arbetsverktyg vid en byggarbetsplats i centrala Stenungsund upptäcktes och anmäldes samma morgon.

ANNONS

Det var när de anställda vid de båda byggarbetsplatserna kom till sitt arbete på torsdagsmorgonen som stölderna upptäcktes.

– I det första fallet handlar det om ett företag som håller på med fiberinstallation mellan Stenungsund och Stora Höga som då upptäckte att två lastramper till ett uppskattat värde av 25 000 kronor saknades, uppger Håkan Hansson, tf stationsbefäl vid polisen i Stora Höga, under fredagsmorgonen.

Ytterligare en företag vid en byggarbetsplats i centrala Stenungsund anmälde i sin tur då att de blivit bestulna under natten mot torsdag.

– I detta fall ska det handla om så kallade multiladdare och batterier till olika arbetsverktyg. Men här finns inget uppskattat värde i den anmälan som hittills upprättats, berättar Håkan Hansson.

En anmälan om stöld utan inbrott har upprättats i båda fallen efter händelserna.

– Det finns ingen bekräftad misstanke om samband mellan händelserna, även om man kan misstänka en sådan, utan det får utredningen visa, säger Håkan Hansson.

LÄS MER:Hittelön till de som kan lösa gåta med försvunna guldvagnar

LÄS MER:Larm om brand i villa på Orust

ANNONS