Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Moa Edstam/Catrin Hassel
Bild: Moa Edstam/Catrin Hassel

Glädjeresan slutade i eufori: ”Vi är överväldigade”

Över 700 000 kronor. Så mycket inbringade auktionerna som under den sista lördagen i september anordnades i Kulturhusparken och på Stenungsbaden till förmån för STO-kommunernas äldre.

Lasse Kronér ledde då de båda välgörenhetsauktionerna, som totalt inbringade 707 600 kronor.

– Vi är helt chockade och överväldigade. Visst hade vi en vision, tanke och önskan om att det skulle gå bra, målet var att få in någonstans mellan 350 och 400 000. Nu blev det i stället nästan dubbelt så mycket och jag kan inte nog tacka alla som bidragit till detta, säger Tommy Witedal, initiativtagare och medarrangör till den lokala Glädjeresan.

LÄS MER: Auktion med Lasse Kronér lockade många till Kulturhusparken

Rejäla tv-apparater med ljudanläggning

De insamlade pengarna ska nu användas för att köpa in rejäla tv-apparater med ljudanläggning till dagrummen på STO-kommunernas äldreboenden.

– Vårt mål är sedan att vi lokala huvudarrangörer för Glädjeresan tillsammans med Lasse Kronér ska leverera dessa till ett av äldreboendena i Stenungsund och på Orust och Tjörn innan jul. Vi kommer då att överlämna dem till en representant för respektive kommun för vidare leverans till resten av äldreboendena.

LÄS MER: Lasse Kronér leder auktion till förmån för STO:s äldre

Redan i november är också tanken att gruppen som ligger bakom årets Glädjeresa ska sätta sig ned och spåna på en fortsättning nästa år.

– Vi har ju bestämt att vi vill att det här ska bli en återkommande tradition där de insamlade pengarna från ska gå till olika lokala välgörande ändamål. För att binda ihop och skapa en vi-känsla med alla inblandade i de tre olika kommunerna har vi därför också beslutat att själva platsen för auktionerna ska vandra runt, så nästa år kommer de antingen att hållas på Tjörn eller Orust, fortsätter Tommy Witedal.

”Helt tagna på sängen allihop”

När han får frågan om hur han själv upplevde den gångna auktionsdagen i Stenungsund brister han på nytt ut i en lång rad av idel tackord.

– Ja, men det var ju verkligen helt fantastiskt. Från att det ösregnat hela veckan sprack himlen plötsligt upp och det blev strålande sol samtidigt som Kulturhusparken fylldes med människor.

– Vi blev faktiskt helt tagna på sängen allihop av allt engagemang, både från de som kom till själva auktionen där och senare på kvällen på Stenungsbaden, men också från alla företagare och andra som skänkt saker till oss så att vi kunnat genomföra detta. Vi är så tacksamma och glada, så att jag knappt vet hur jag ska uttrycka mig.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.