Här är veckans toppnyheter 11 till 17 juli

En framstående politiker som gick bort, bröllopsrekord och flaggraseri. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Ledande Orustpolitiker har avlidit

En av Orusts mest kända och framstående politiker genom åren, socialdemokraten Roger Hansson från Ellös, har avlidit 72 år gammal efter en lång tids sjukdom.

– Vi kommer att minnas honom både som en god kamrat och som en mycket varm människa, säger partikollegan och kommunalrådet Catharina Bråkenhielm.

Fixar gårdsloppis med tre generationers samlade prylar

När tre generationer inte har slängt något under nästan hundra år blir det mycket samlat i gömmorna. Nu ska en stor del av sakerna säljas på en stor gårdsloppis i Kårtvet på Orust.

Gårdens rekordsommar – 51 bröllop bokade

Stenungsögården anordnar många olika tillställningar däribland bröllop. De tror att det vinnande konceptet för dem är att allt som behövs under en bröllopsdag finns på plats. I år slår de personligt rekord i antalet bokade vigslar och firanden på gården.

ANNONS

Stig fortsätter att rasa över utebliven flaggning

För Stenungsundsbon Stig Hilmersson är det viktigt att det flaggas vid rätt tidpunkt och då främst vid kommunhuset, Fregatten och Stenungsunds arena. När nya flaggregler i kommunen klubbades i december var han därför glad. Men nu ryter Stig till igen då han anser att flaggningen fortsatt inte sköts som den ska.

Paret öppnar bed and breakfast med skotskt tema

Magdalena och Andy Jamieson har i sommar öppnat boende och ekocafé på familjegården. Här är hållbarhet och närhet till djur och lantbruk i fokus med ett skotskt tema på mat och inredning.

ANNONS