Här är veckans toppnyheter 13–19 juni

Influencers, knark och en veterinär som säljer hela sin praktik. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS

Sonnelie och Signe visar dig Bohusläns finaste drömvyer – på Instagram

I sommar ska sju ungdomar lyfta fram det bästa från södra Bohuslän – med bilder på Instagram. En av influerarna är Sonnelie Magnusson.

– Jag har många smultronställen, säger 26-åringen från Stenungsund.

Veterinären säljer hela sin praktik – med utrustning och allt

Lantbruksfastigheten på Orust har i tolv år varit en veterinärpraktik. Nu säljs byggnaden inklusive all veterinärutrustning. Ägaren Cecilia Åkerstedt söker med ljus och lykta efter någon som kan ta över.

Nu öppnar Mariagårdens kafé upp för sommaren

Kommunägda Mariagården beskrivs som en grön oas mitt i Stenungsund. Nu har kaféet öppnat igen och det är Stenungsunds ferieungdomar som håller i rodret.

– Det är spännande! Det är ganska nytt och vi har fått lära oss många nya grejer, säger 16-åriga Romeo Björkman som jobbar sin andra dag på kaféet.

ANNONS

Vd:n för växande familjeföretaget blev Årets företagare

Årets företagare i Stenungsund är utsedd och vinnaren blev timmerbilföraren Christian Ottosson som är vd på familjeföretaget Lars-Allan Ottossons Åkeri AB.

– När jag kom dit och fick se att de stod där med blommor och grejer så fattade jag ingenting först, säger han.

Polisens larm: ”Vi har för mycket narkotika här”

Det förekommer alltför mycket knark på Orust, det menar kommunpolis Carl Besslinger.

– Det är billigare för ungdomar att köpa ett gram hasch än en flaska brännvin. Vi har för mycket narkotika i vårt område, det är ett uppenbart problem.

ANNONS