Här övar ryttare och häst på att hopptävla

Under lördagen anordnar Stall Hamra gård en så kallad Pay and Jump. Hit kommer unga ryttare och oerfarna hästar för att träningstävla i hopp och utmana sig själva.

ANNONS

På ridbanan står en hoppbana med färgglada, numrerade hinder utsatta. Ett ekipage i taget tar sig an banan medan gårdens ägarinna Sofia Westergren presenterar dem och hejar på från speakerbåset. Gården är full av ponnys och unga ryttare som förväntansfullt väntar på deras tur att få rida ut på banan.

Under lördagen håller Stall Hamra gård i ett så kallat Pay and Jump, ett event där alla som vill träna på hopptävling är välkomna. Såväl oerfarna ryttare som hästar kommer för att pröva på hindren i olika höjder. Idag har runt 60 ekipage anmält sig.

– Vi har gjort Pay and Jump i många år. Vi brukar ha det tre gånger per år, berättar Nellie Westergren som själv håller på med hästsport och tidigare i livet fått ut mycket av liknande träningsevent.

ANNONS

Idag har hon tre egna tävlingshästar som hon tävlar hopp med på 140-nivå. Detta är tredje året som hon är med och hjälper familjen med Pay and Jump eventen. Nellie bygger banor, höjer hinder, säljer fika och mockar efter hästarna medan hennes mamma Sofia Westergren roddar speakerbåset.

– Det här är främst till för att förbereda dem inför tävlingar, fortsätter Nellie och syftar på såväl oerfarna ryttare som unghästar som deltar under dagens evenemang. Först ut på schemat står ponny och senare under dagen kommer de med större hästar får pröva på hoppbanan.

På plats finns också möjlighet för ryttarna att köpa rosetter till sina hästar, oavsett om de har klarat alla hinder eller inte.

– De tävlar mot sig själva här. Det finns ingen press på att vara bäst eller vinna, berättar gårdens ägarinna Sofia Westergren.

ANNONS