Här har barnavårdscentralen och distriktsmottagningen haft sina lokaler som nu ska bli lägenheter.
Här har barnavårdscentralen och distriktsmottagningen haft sina lokaler som nu ska bli lägenheter. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Här vill bostadsbolaget skapa fler hyreslägenheter

Först lades barnavårdscentralen i Ödsmål ned, vilket gjorde att Stenungsundshem bestämde sig för att satsa på att bygga om. Nu är hela lokalen uppsagd vilket gör att det går att skapa sammanlagt fem nya lägenheter.

ANNONS

Av Stenungsundshems sammanlagt 2 059 lägenheter ligger 23 i Ödsmål och snart ska det bli några till.

Lägenheterna, som byggdes i två etapper med start redan 1979 och andra delen 1988, är fördelade på sex huskroppar. När Närhälsan nu lämnat sina lokaler är det kommunala bostadsbolagets plan att bygga om hela huset till sammanlagt fem lägenheter.

Bor kvar länge

Även om området med sitt lugna läge är populärt, är det inte det mest eftertraktade av Stenungsundshems 22 olika områden. Däremot bor hyresgästerna kvar länge, åtta år är snittiden för kvarboende.

– Det är populärt och de som bor där flyttar inte ofta, men det är inte lika lång kötid på dem som på lägenheterna i centrum, säger Anders Rollings, pressansvarig på Stenungsundshem.

ANNONS

Bostadsbolaget har lämnat in ansökan om förhandsbesked för att bygga om verksamhetslokalerna till lägenheter. Går allt enligt plan kan byggnationen av de nya två- och trerummarna påbörjas framåt september-oktober.

Snitthyra på 5 900 kronor

Snitthyran i området Ödsmål ligger på 5 900 kronor per månad, vilket motsvarar en kostnad på 1 075 per kvadratmeter i kallhyra.

Byggtiden beräknas till sex till åtta månader, vilket innebär att nya hyresgäster kan flytta in våren 2023.

Enligt Rollings kan erbjudande om lägenheterna komma ut på bostadsbolagets hemsida redan i höst.

– Vi brukar försöka få ut lägenheterna för uthyrning cirka sex till nio månader innan inflyttning lite beroende på projektets art och omfattning. Men det finns just nu en del osäkerhetsfaktorer på byggmarknaden gällande materialförsörjning och annat som kan komma att påverka tidplanen för denna produktion.

ANNONS