Högg offret i magen – nu åtalas den unge mannen

Mitt i natten uppstod bråk vid McDonalds i Stenungsund. Ute på parkeringen blev en man stucken i magen – skadorna var allvarliga och han sövdes ner och opererades akut.
– Jag kände att det direkt svullnade upp i magen och att det blev varmt, säger offret i förhör. En ung man, som beskrivits ha ett antisocialt personlighetsmönster, har nu åtalats för försök till mord.

ANNONS
|

Händelsen inträffade utanför McDonalds strax före klockan 04 natten mot den 13 februari.

Polis larmades kort efteråt dit, och patrullen fann vid Circle K en man i 20-årsåldern med allvarliga stickskador i buken. Han fördes till sjukhus, sövdes ner och opererades akut.

Bakgrunden, framgår av uppgifter i polisutredningen, är ett bråk på McDonalds parkering mellan offret och hans sällskap och två andra män.

– Den lille stack mig helt plötsligt i magen. Jag kände att det direkt svullnade upp i magen och att det blev varmt. Jag såg att han hade en kniv i handen precis efter han stack mig i magen, säger målsäganden i förhör med polisen.

ANNONS

Åklagaren: Livshotande skador

Några dagar senare, den 15 februari, greps en misstänkt gärningsman. Då hade det beslutats om husrannsakan i hans bostad. Mannen, även han i 20-årsåldern, har sedan dess suttit häktad.

Nu har han åtalats för försök till mord.

I stämningsansökan skriver åklagare Andrea Welin:

”(Målsäganden) orsakades livshotande skada bestående av stickskada in i buken med skador på tunntarmen och blodkärl, blodvite och smärta.”

Den åtalade mannen nekar till brott. I förhör har han med några undantag genomgående svarat ”inga kommentarer” på förhörsledarens frågor.

Antisocialt personlighetsmönster

Han är sedan tidigare dömd för flertalet brott och blev så sent som i september i fjol villkorligt frigiven från ett tre månader långt fängelsestraff.

Han dömdes för våldsbrott redan som 17-åring.

I den personutredning som frivården gjort framkommer att Kriminalvården bedömer att det är hög risk att mannen återfaller i kriminalitet. Det grundas bland annat i, skriver de, mannens prokriminella attityder, ett antisocialt personlighetsmönster samt en långvarig missbruksproblematik kopplad till narkotika.

ANNONS