Hanna Boquist kommer till Stenungsund med nya tolkningar av Taube.
Hanna Boquist kommer till Stenungsund med nya tolkningar av Taube. Bild: Lasse Edwartz

Hanna Boquist gör comeback med nya tolkningar av Taube

Strax innan pandemin hade föreställningen ”Ballader i Bohuslän” premiär med nytolkningar av Evert Taube. Nu är det dags för en ny konsert och nya tolkningar.
– Nu när han fyller år tänkte vi att vi gärna vill få till något, säger sångerskan Hanna Boquist.

ANNONS

Efter ungefär två år med inställda spelningar och stängda konsertlokaler är det återigen dags för musik på Fregatten i Stenungsund. 2019 bjöd Hanna Boquist från Stenungsund på en konsert med nytolkningar av Evert Taube tillsammans med en grupp musiker. Nu är de tillbaka i Stenungsund med nya tolkningar.

– Det är väldigt skönt att vara igång med spelningar igen och möta publiken. Jag har haft panik över att allt har varit inställt. Det har varit helt galet och jag trodde aldrig att något sådant skulle hända, säger Hanna Boquist.

Söndagen den 13 mars, i samband med Evert Taubes födelsedag, är det dags för ännu en kväll med föreställningen ”Ballader i Bohuslän.”

ANNONS

– Tolkningarna är för fina för att folk inte ska få höra. Varje visa är verkligen en berättelse.

Mindre föreställningar under pandemin

Sångerskan Hanna Boquist, Johan Frendberg och Duo 2Much hade ett gäng föreställningar i Stenungsund med sina tolkningar även under pandemin och dess publikrestriktioner. Men nu är det alltså dags att möta en fullskalig publik igen.

– Vi försökte under pandemin, med 50 personer per spelning. Men det ska bli väldigt fint med en mer full salong, säger Hanna Boquist.

– Det är skönt att ha lite folk omkring sig igen. Jag har verkligen saknat det.

Kommande turné med Grease

Det dröjde inte många dagar från det att restriktionerna hävdes innan föreställningens comeback annonserades. Detta bara någon månad innan kvällen för föreställningen.

– Det känns galet att ordna med så kort varsel. Hoppas att folk kommer. Vi vill bara träffa alla, säger Hanna Boquist.

Till vardags jobbar hon som musikalartist och skulle ha åkt med på turné med musikalen Grease, som skjutits upp på grund av pandemin. Nu hoppas Hanna Boquist få uppträda även med den.

– Det märks att att det drar igång igen nu och jag ska på turnén om allt går som det ser ut att göra. Det kliar lite i fingrar och stämband nu.

ANNONS