Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hemvärnet på plats för att söka efter 82-åringen

Sökinsatsen efter 82-åringen, som under tisdagseftermiddagen anmäldes försvunnen, fortgår alltjämt. Under onsdagsförmiddagen intensifierades insatsen och försvarsmakten kallades in för att delta i sökandet efter mannen.

Det var vid 14.30-tiden igår eftermiddag som mannen, bosatt i Hallerna, anmäldes försvunnen av anhöriga. En stor sökinsats av polis inleddes, då polisen under kvällen och natten sökte efter mannen med hjälp av hundar och drönare.

Under onsdagsmorgonen intensifierades sökandet med hjälp av försvarsmakten.

– Vi kommer med hjälp av bland andra hemvärnet fortsätta sökandet, i nuläget huvudsakligen i ett cirka 25 kvadratkilometer stort område i centrala Stenungsund. Men detta område kan också komma att utökas, sa Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, strax före klockan 10.30 på onsdagsförmiddagen.

Då fanns fortsatt inga spår efter den försvunne 82-åringen och polisen är därför fortsatt intresserad av eventuella iakttagelser och tips.

– Personer som kan ha sett eller hört något får därför gärna ringa oss på telefonnummer 114 14, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen uppgraderade tidigt i morse händelsen till en så kallad särskild händelse, vilket innebär att det även kan bli aktuellt att kalla in fler militärer från försvarsmakten i sökandet, så även polishästar och rytteri.

– Jag har inga uppgifter om att så skett hittills, men vi söker även med hundar och så kallas UAS-förmåga, det som i folkmun kallas för drönare.

Enligt polisens information ska den äldre 175 centimeter långa mannen, med normal kroppsbyggnad, vara dement och ha svårt att orientera sig. Han uppges vid försvinnandet varit klädd i grå jacka, mörkblå mössa, svarta överdragsbyxor och kängor.

Under onsdagsförmiddagen uppdaterade polisen uppgifterna på sin hemsida att man även söker efter föraren av en mörk Skoda kombi, som enligt uppgift ska ha gett den försvunne mannen skjuts vid 15-tiden igår.

Föraren ska ha stannat på Hallernavägen och frågat efter en adress till mannen. Han ska därefter kört vidare i riktning mot Hallerna och Nösnässkolan.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.