Hotade spränga polisstation – döms till fängelse

Bara fem dagar efter att mannen kommit ut ur fängelset begick han nya brott. Bland annat hotade han att spränga polisstationen, där den polis som han tidigare dömts för att ha hotat arbetar.

ANNONS
|

En man i 45-årsåldern dömdes till fängelse i januari 2020, för att bland annat ha hotat en polisman i Stenungsund. I december blev mannen villkorligt frigiven, sedan tog det inte mer än fem dagar innan han begick nya brott.

Drygt en vecka efter frigivningen ringde mannen 11414 och hotade hela polisstationen där polismannen jobbar. Under telefonsamtalet sa mannen att han var på väg till stationen med en handgranat. Han sa också "ska man köra upp en handgranat för att det ska hända något".

Mannen åtalades för att ha hotat samma polisman även denna gången, då hans namn nämndes under samtalet. Tingsrätten menar dock att det inte gått att bevisa att hotet var riktat specifikt mot polismannen, utan menar istället att det var riktat mot hela polisstationen.

ANNONS

Han döms nu för två fall av olaga hot. Innan samtalet till 11414 ringde mannen till socialkontoret på Tjörn och hotade flera anställda där genom att säga att han skulle spränga dem med en handgranat.

Mannen döms till fängelse i fyra månader. Han ska också avtjäna de dryga 150 dagar som återstår av hans tidigare fängelsestraff.

ANNONS