Så här ser Telias avbrottskarta ut vid elvatiden på fredagsförmiddagen.
Så här ser Telias avbrottskarta ut vid elvatiden på fredagsförmiddagen. Bild: Skärmdump

Hushåll påverkades av bredbandsstörningar

Hushåll i Stenungsund med omnejd drabbades av bredbandsstörningar under fredagen på grund av ett kabelbrott i Spekeröd. Problemet löstes senare under eftermiddagen.

ANNONS
|

Det var en kabel i Spekeröd som gick av, enligt Agnes Palinski, pressansvarig på Telia. Drygt 1300 av Telias kunder berördes av störningarna som började vid sjutiden på fredagsmorgonen.

–Det är ett kabelbrott, det är någon som har klippt av en kabel. Vi har tekniker ute på plats som undersöker skadan. Det är prioriterat. Det är ett område söder om Stenungsund och Spekeröd som är drabbat. Förhoppningsvis är kabeln reparerad så fort som möjligt, sa hon.

Telia delar kabeln med Tele2 och uppemot 1000 av Tele2:s kunder drabbades av störningarna.

– Det är en kabel som vi delar med Telia, och det ankommer på Telia att reparera den. Under tiden kommer våra kunder att drabbas av störningarna. Nu håller vi tummarna för att den repareras, sa Bianca Ingvardsson, presskontakt på Tele2, vid klockan 12.19.

ANNONS

Klockan 17.56 meddelade Telia att problemet var löst.

– Nu borde allt fungera som det ska men om man upplever en fördröjning kan det vara bra att starta om sin router, sa Roija Rafii, pressansvarig på Telia.

ANNONS