Efter drygt ett och ett halvt år med inställda spelningar är Slowgold, alias Amanda Werne, nu aktuell på scen igen. Närmast med en konsert på Fregatten nu på fredag, den 29 oktober.
Efter drygt ett och ett halvt år med inställda spelningar är Slowgold, alias Amanda Werne, nu aktuell på scen igen. Närmast med en konsert på Fregatten nu på fredag, den 29 oktober. Bild: Ellika Henriksson

Hyllade låtskrivaren gästar Fregatten

Hon har spelat live i På spåret, varit en del av Freddie Wadlings band och gästat Jill Johnson i Nashville. Hon har även stått på scen med bland andra First Aid Kit och 2019 vann hon själv en grammis i kategorin årets visa/singer-songwriter med albumet ”Mörkare”. I helgen kommer Slowgold, alias Amanda Werne, till Stenungsund för en konsert på Fregatten.

ANNONS
|

Med nytt album i bagaget var hennes plan att ge sig ut på turné med sitt band redan förra året. Men precis som för större delen av Artistsverige blev det i stället att invänta bättre tider.

– Vi hann bara med fyra gig efter släppet av ”Aska” 2020, så nu är det verkligen roligt, om än lite ovant, att stå på scen igen. Jag har börjat landa lite grann, men det var ändå nästan lite chockartat när jag i början av oktober gjorde mitt första uppträdande inför publik på ett slutsålt Nalen i Stockholm, säger Amanda Werne.

Förband till Ebbot och Winnerbäck

Sedan dess har hon hunnit med ytterligare sex spelningar på bland annat Pustervik i Göteborg och KB i Malmö innan turen nu är kommen till Fregatten på fredag.

ANNONS

– Det har varit väldigt fin uppslutning hittills vid de tidigare konserterna och det känns också som att det är många som sett oss uppträda tidigare som nu kommer tillbaka för att lyssna, vilket är kul.

Amanda Werne, eller Slowgold som hon tillsammans med sitt band kallar sig på scen, har sedan debuten 2012 gett ut sex album och varit förband åt både Ebbot och Lars Winnerbäck. Hon har även stått på scen tillsammans med bland andra First Aid Kit, Bob Hund och Freddie Wadling, på vars sista album Amanda också medverkar på flera låtar.

Kommande skivsläpp nästa år

Under sin egen pågående höstturné framför hon låtar både från fjolårets album och ett kommande album med planerat släpp nästa år.

– Vi har testat att spela ett par-tre låtar från den kommande skivan, men det är klart, det vore ju samtidigt objussigt att inte spela låtarna från den förra skivan som publiken ännu inte fått höra alls live, säger Amanda Werne.

Uppskjuten spelning på Orust

Tanken från början var också att det under lördagen skulle ha blivit ytterligare en spelning i närområdet, på Slussens pensionat där bandet uppträtt ett par gånger tidigare.

– Men så fick vi tyvärr förhinder, så den spelningen har blivit uppskjuten på obestämd framtid, berättar Amanda Werne.

Spelningen på Fregatten blir den första i Stenungsund för Amanda och bandet, vars keyboardist Viktor Hansson också ser extra fram emot just denna.

– Han är nämligen från Stenungsund från början, så han är väldigt taggad nu för att få spela på hemmaplan, berättar Amanda med ett skratt.

ANNONS