Under tisdagskvällen larmades polisen till Montessoriskolan på Kyrkgatan i Stenungsund med anledning av ett misstänkt inbrott – för andra gången på tre dagar.
Under tisdagskvällen larmades polisen till Montessoriskolan på Kyrkvägen i Stenungsund med anledning av ett misstänkt inbrott – för andra gången på tre dagar. Bild: Mikael Berglund

Inbrott på Montessoriskola i Stenungsund

Under tisdagskvällen larmades polisen till Montessoriskolan på Kyrkvägen i Stenungsund med anledning av ett misstänkt inbrott – för andra gången på tre dagar.
– Om det har varit inbrott på samma skola två gånger så tittar vi naturligtvis på om det finns ett samband mellan det, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som händelsen ska ha inträffat. Då ska ”någon okänd” ha tagit sig in på skolan, enligt polisen.

– En man ringer till oss och uppger att det är ett pågående inbrott på Stenungsunds Montessoriskola. En person är synlig i en kamera, det är väl något kameralarm som går i gång där, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Samma inringare ser en person som springer från skolan. Personen som springer från skolan klockan 22.48 ska ha kommit in på skolan vid klockan 22.40. Det ser ut som att han bär på nått i samband med att han lämnar skolan.

ANNONS

När polisen kom till platsen stod en entrédörr öppen, men ingen var då i skolan.

– En entrédörr till ett kapprum står öppen, det är där som gärningsmannen kommit in, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Misstänkt inbrott på skolan även i helgen

Enligt polisen ska även en fönsterruta på skolan vara krossad och troligtvis har gärningspersonen stulit en dator från skolan.

– Patrull har genomfört en initial teknisk undersökning på platsen och säkrat eventuella spår, men jag går inte på vad det skulle kunna röra sig om, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Södra Fyrbodal.

Det är andra gången på tre dagar som ett misstänkt inbrott sker i skolan. I söndags larmades polisen till skolan just med anledning av ett misstänkt inbrott.

I måndags meddelade polisen att åtminstone en dator ska ha stulits från skolan under det första misstänkta inbrottet. Gärningspersonerna ska då ha tagit sig in i skolan via ett fönster. Vid lunchtid på måndagen hade ingen misstänkt identifierats för det första inbrottet, dock ska en person ha fångats på skolans kamera.

– Det är två inbrott på kort tid, men vi kan inte säga nåt om det skulle röra sig om samma gärningspersoner, säger Herman Egelström.

LÄS MER:Larm om inbrott på Stenungsunds Montessoriskola

ANNONS