Personalen vid Brudhammar förskola gjorde under tisdagen en anmälan om stölden, som inträffat någon gång mellan fredag kväll och tisdag morgon.
Personalen vid Brudhammar förskola gjorde under tisdagen en anmälan om stölden, som inträffat någon gång mellan fredag kväll och tisdag morgon. Bild: Arkivbild

Inbrottstjuvar stal batterierna till förskolebarnens cyklar

Personalen på Brudhammar förskola gjorde på tisdagsmorgonen en trist upptäckt. När de skulle bege sig på cykelutflykt med barnen såg de att någon brutit sig in i förrådet och stulit batterier och laddare till förskolans elcyklar. Detta till ett värde av drygt 20 000 kronor.

ANNONS
|

Det var när personalen under tisdagsmorgonen skulle bege sig på cykelutflykt med förskolebarnen till Furufjäll som inbrottet upptäcktes.

– Vi hade studiedag i går och upptäckte det därför först i dag, berättar förskolepedagogen Patrik Hallerstedt om inbrottet, som tros ha skett någon gång mellan fredag kväll och tisdag morgon.

Genom att bryta med en kofot, eller liknande, ska någon då ha tagit sig in i förrådet där man stulit sex laddare och fem batterier till elcyklarna, detta till ett totalt värde av runt 23 000 kronor.

– Den sjätte batteriet satt fast på en av cyklarna längst in i förrådet, så antingen såg de det inte eller så brydde de sig inte om att ta det. Det verkar ju också ha vetat precis vad de var ute efter, eftersom de bara stal batterierna och laddarna, men inte cyklarna, säger Patrik Hallerstedt.

ANNONS

Förskolan polisanmälde under tisdagseftermiddagen stölden, efter att trots allt kunnat ta sig iväg på sin utflykt.

– Vi kom faktiskt iväg genom att vi fick låna cyklar från Hallernas förskola, så det var ju positivt. Men det är ju ändå så himla tråkigt och onödigt när något sånt här händer, eftersom det i första hand drabbar barnen, men också oss som liten förskola, eftersom det blir en kostsam utgift för oss att köpa nytt, säger Patrik Hallerstedt.

Batterierna och laddarna tillhör så kallade cargobikes eller lådcyklar, som kan liknas vid en flakmoppe fast utan motor.

– Så de passar ju heller inte vilka cyklar som helst. Min förhoppning är därför också att man drar öronen åt sig om man nu ser att det dyker upp en annons om att köpa sådana begagnade batterier och laddare på nätet inom den närmsta tiden, eftersom det ju då skulle kunna vara just våra stulna ägodelar, säger Patrik Hallerstedt.

ANNONS