Iva, 89, är nöjd efter tredje dosen: ”Det känns extra tryggt”

Ann-Marie ”Iva” Bäckman bor på Tallåsen och i veckan var hon en av de omkring 200 personer på boendet som fick sin tredje vaccination mot covid-19.

ANNONS

Under veckan har sjuksköterskor på boendet gått runt bland de boende för att ge den tredje vaccinationen som ett extra skydd för äldre. Wendy Amdal vaccinerade strax innan lunch i torsdags fyra av dem varav 89-åriga Ann-Marie Iva Bäckman var först ut.

– Det känns bra att få en tredje spruta. Det känns tryggt, ja extra tryggt att få mer skydd. Det har ju varit väldigt oroligt under pandemin.

LÄS MER:Många äldre har redan fått tredje sprutan

Iva visar inte med en min att hon känner av nålen.

– Det gjorde inte alls ont. Det är bara trevligt att ha tjejerna här, säger hon och tittar på Wendy som sitter kvar en stund intill henne.

ANNONS

– Jag måste hålla här i tio minuter på grund av hennes medicinering. Sedan stannar vi ju också i 15 minuter. Vi är alltid två personer med när vi ska vaccinera om något skulle hända, berättar Wendy Amdal.

– Jag har med Betapred och EpiPen (kortison som hämmar allergisk reaktion, samt adrenalin, reds anm) ifall den vaccinerade skulle få en reaktion, säger Johanna Jansson som inte behövde rycka in efter det att Iva Bäckman fått sin dos.

Vaccinationerna som påbörjade i tisdags beräknas vara avklarade under veckan.

ANNONS