Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dino Hajiric är en av de lärare som har blivit nominerade till guldäpplet. Bild: Moa Edstam
Dino Hajiric är en av de lärare som har blivit nominerade till guldäpplet. Bild: Moa Edstam

Jörlandalärare nominerad till guldäpplet

Årligen delas stipendiet guldäpplet ut till en lärare som har utmärkt sig. I år är Jörlandaskolans Dino Hajiric nominerad, bland annat för sin insats inom skolans digitalisering av undervisningen.

”Skolans klippa”, så beskrivs Dino Hajiric som är lärare och IT-ansvarig på Jörlandaskolan. Mellanstadieläraren som bland annat är ansvarig för skolans alla datorer och hjälper sina kollegor med den praktiska biten inom IT är i år även nominerad till guldäpplet. Priset och stipendiet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och går till en lärare som utmärkt sig främst inom att digitalisera undervisningen.

– Det känns kul. Jag var själv inte så insatt i priset. Det var en gammal gymnasievän som skrev till mig och sa grattis. Jag tänkte ”Vadå jag fyller väl inte år?”, berättar Dino Hajiric.

Intresset för IT har funnits med sedan barnsben, från första datorn i hemmet till teknikprogrammet på gymnasiet. Intresset har visat sig komma till användning även inom arbetet som lärare.

På skolan försöker Dino digitalisera och effektivisera undervisningen med olika digitala program. Bland annat med tjänster som underlättar för elever som har svenska som andraspråk.

– Jag tänker på hur man kan använda sig av digitala redskap för att göra undervisningen bättre. Med digitala redskap kan man lyfta in världen i klassrummet, vilket är särskilt användbart vid den naturvetenskapliga undervisningen, berättar han.

Under lärarstudierna började Dino praktisera och så småningom jobba på Jörlandaskolan. Mellanstadieläraren trycker på hur väl han trivs med arbetsplatsen och kollegorna vilket gör pendlingsavståndet från Uddevalla, där han bor, värt det. Vem av kollegorna det är som har nominerat honom till guldäpplet vet han inte riktigt.

– Jag har mina aningar. När jag frågar dem jag misstänker så skrattar de bara, säger Dino Hajiric.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.