Kållekärrsbo fann själv sin stulna bil och larmade polis

Kållekärrsbon ska under natten mot söndag ha fått sin bil stulen. Under eftermiddagen fick polisen sedan samtal om att ägaren funnit både bilen och den misstänkte tjuven som då kunde gripas på bar gärning. Den gripne mannen i 40-årsåldern misstänks nu för en rad brott.

ANNONS

Det var vid 14.20-tiden på söndagseftermiddagen som polis fick samtal om bråk i Kållekärr. På plats kunde patrullen gripa en man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha stulit den bil som tidigare under dagen anmälts försvunnen från en annan adress i Kållekärr.

– Det är ett ganska rörigt ärende, men bilen och nycklarna till den ska ha stulits någon gång under natten mot söndag. Ägaren ska sedan dagen därpå ha fått samtal om att bilen setts stå parkerad i ett annat område i Kållekärr och tillsammans med en bekant begett sig till platsen, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal under måndagen.

ANNONS

När de kom dit ska sedan en man på elsparkcykel plötsligt ha dykt upp med bilnycklarna i hand.

– Han ska sedan ha försökt sätta sig i bilen, varpå ägaren kontaktade polis som kom till platsen och kunde gripa mannen som nu misstänks för en rad brott. Naturligtvis först och främst tillgrepp av fortskaffningsmedel, men vid gripandet fann man också en form av nödpistol med laddade hagelpatroner i hans ägo, berättar Herman Egelström.

Även ytterligare ammunition och en kniv ska ha påträffats, varför mannen nu dessutom misstänks för grovt vapenbrott och brott mot knivlagen.

– Han ska även haft en mindre mängd narkotika på sig och misstänks därför också för narkotikabrott, eget bruk.

LÄS MER:Döms för knarkbrott i Stenungsund – skyller på gummibjörnar

LÄS MER:Hittade ammunition i skogen – militärpolis kallades ut

LÄS MER:Bilen stank av cannabis – restaurangpersonal larmade polis

ANNONS