Lasse Kronér skulle ha startat tv-apparaterna som samlats in till de äldre. Nu ställs besöket in.
Lasse Kronér skulle ha startat tv-apparaterna som samlats in till de äldre. Nu ställs besöket in. Bild: Moa Edstam

Kändisbesöket ställs in – Ingen Lasse Kronér på äldreboenden i STO

Genom projektet Glädjeresan samlades pengar in till tv-apparater för gamla på boenden inom STO. Meningen var att Lasse Kronér skulle komma på besök för att trycka på startknapparna.
– Tyvärr har vi fått ställa in på grund av den ökade smittspridningen, säger projektledare Tommy Witedal.

ANNONS
|

I somras samlades 707 600 kronor in under en auktion till förmån för de äldre på boenden runt om i STO-området. Lassé Kronér, som är initiativtagare till Glädjersan, var konferencier.

– Vi är helt chockade och överväldigade, sa den kände programledaren efter auktionen.

LÄS MER:Glädjeresan slutade i eufori: ”Vi är överväldigade”

För pengarna som har dragits in har 38 moderna teveapparater köpts in. Dessa ska installeras 22 olika boenden i Tjörn, Orust och Stenungsund, fem på Orust, sex på Tjörn och elva i Stenungsund.

Vill glädje de gamla

Tommy Witedal förklarar att Glädjeresans mål är att ge glädje åt alla de äldre som under pandemin har drabbats så hårt av smitta, sjukdom och isolering.

ANNONS

På onsdagen var det tänkt att ingen mindre än Lassé Kronér själv komma på besök till några boenden för att tycka igång tv-apparaterna.

Nu blir det inte så.

– Det är jättetråkigt men vi känner att det vore oansvarigt av oss nu när smittspridningen har dragit igång ordentligt. Av det skälet ställer vi in, förklarar en besviken Tommy Witedal.

Tv-apparaterna ska installeras

Även om inte Lasse Kronér dyker upp före jul så ska tv-apparaterna installeras.

– Vi håller på för fullt och hoppas få in så många som möjligt före jul. Planen är att de ska vara uppe senast i januari, säger Tommy Witedal.

ANNONS