Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stina Johansson

Kassaskåp saknas efter inbrott i Ekbacken

Ett kassaskåp har anmälts stulet efter ett inbrott i en bostad i Ekbacken i Stenungsund. Inbrottet tros ha skett under natten mot söndagen då två cyklar även stals från en granne på samma adress.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan tio på söndagsförmiddagen som en polispatrull skickades till en adress i Ekbacken med anledning av ett inbrott i en bostad.

– Man har varit borta under natten och upptäcker det när man kommer hem, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Enligt polisen ska ett fönster ha blivit sönderslaget och bland annat ett kassaskåp ska saknas.

Polisen fattade under söndagen beslut om att genomföra en brottsplatsundersökning för att säkra eventuella spår och har upprättat en anmälan stöld genom inbrott.

Tidigare under söndagsmorgonen blev två personer påkomna när de var i full färd med att bryta upp ett källarförråd på Koppersvägen, men om händelserna har ett samband är oklart.

ANNONS

– Det är alltid jättesvårt att säga när vi inte har misstänkta men det går heller inte att utesluta, säger Anna Göransson.

Däremot ska sedan ytterligare en anmälan ha gjorts om stöld av två cyklar från Ekbacken under samma tidsperiod.

– Även i detta fall tros stölden, som skett hos grannen, ha skett under natten mot söndag. Så här misstänks ett samband, uppger Herman Egelström på måndagsförmiddagen.

LÄS MER:Inbrottstjuvar med kofot tagna på bar gärning – blev hotfulla

LÄS MER:Singelolycka på E6 – bil körde av vägen

LÄS MER:A-traktor körde fortare än tillåtet – togs i beslag av polis

ANNONS