Fräck katalysatorstöld anmäld i Stenungsund. Enligt polisen är det den första på länge i STO-området.
Fräck katalysatorstöld anmäld i Stenungsund. Enligt polisen är det den första på länge i STO-området. Bild: Janerik Henriksson/TT

Katalysatorstöld anmäld i Stenungsund

På en plats där det rör sig mycket folk och medan det varit ljust ute har någon stulit en katalysator från en parkerad bil. Det är den första anmälda katalysatorstölden i Södra Fyrbodal på länge och polisen följer nu utvecklingen.
– Nu kan man ju befara att det ökar, säger Lars Wahlin på polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS
|

Stölden skedde på onsdagen. Den aktuella bilen stod parkerad vid järnvägsstationen i Stenungsund. Någon gång mellan klockan 12.40 och 20.20 ska någon ha stulit dess katalysator.

– Det är ganska fräckt, för det har alltså skett medan det är ljust ute och på en plats där folk rör sig omkring. Det måste ha varit folk i rörelse under tiden som katalysatorn stals och för att komma åt den måste man ner under bilen, säger Lars Wahlin, gruppchef på utredningen i Södra Fyrbodal.

Organiserat

Västra Fyrbodal har den senaste tiden haft en eskalerande problematik av just katalysatorstölder, enligt Wahlin. Men samtidigt har Södra Fyrbodal varit tämligen förskonat vad gäller just den typen av stölder.

ANNONS

– Vi har inte haft i någon stöld i närtid, men det är en problematik som pågår i samhället. Vi misstänker att det är organiserat i en eller annan form. För det är ju ädelmetallerna man vill åt i katalysatorerna, de betingar värden. Stjäl man katalysatorer så är det det man är ute efter.

Söker vittnen

Polisen följer nu utvecklingen

– Det är bra att allmänheten vet att det har hänt igen eftersom vi har haft den här problematiken hos oss tidigare. Men nu kan man ju befara att den ökar.

Ärendet är rubricerat som stöld.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med vittnen. Den som har gjort iakttagelser som kan sättas samman med stölden kan kontakta polisen på telefon 114 14 eller på polisens hemsida.

LÄS MER:Ny katalysatorstöld – andra bilmärken drabbade

LÄS MER:Tjörnbagarn utsattes för stöld – notan landar på över 100 000 kr

ANNONS