Klädbutik lämnar Stenungstorg efter årsskiftet

Den västkustinspirerade klädbutiken Stenpiren säljer nu ut sitt sortiment. Till årsskiftet går pop up-butikens hyreskontrakt ut. Vad som händer sedan är dock oklart, enligt centrumchefen Carina Erlandsson.

ANNONS
|

Sedan 2020 har de som äntrat Stenungstorg från gaveln, närmast vattnet, mötts av butiken Stenpiren. Klädbutiken är en så kallad pop up, och har varit på tillfälligt besök i köpcentrumet.

Till årsskiftet är det dags att lämna lokalen och utförsäljningen är i full gång.

– De hade ett avtal med begränsad tid, och det har förlängts några gånger, men nu har de beslutat att lämna, säger centrumchefen Carina Erlandsson.

Lokalen behövs till ny hyresgäst

Att butiken lämnar lokalen är dock helt i linje med strategin Carina Erlandsson har för Stenungstorg, menar hon.

– Vi kommer behöva lokalen till vår nya hyresgäst. Tanken är att vi ska omlokalisera de företag vi har i den andra fastigheten till huvudbyggnaden.

ANNONS

Det är ett pussel som ska läggas, menar centrumchefen. På sikt är planen att den andra byggnaden, där bland andra Team Sportia ligger i dag, ska rivas.

Vad som händer efter nyår är oklart

När det gäller Stenpiren säger Carina Erlandsson att framtiden är oviss. Kontraktet för den lokalen de haft går ut till årsskiftet, men de kanske i stället dyker upp någon annanstans.

– Vi får se vad som händer efter nyår. Det är oklart i dag.

ST-tidningnen har varit i kontakt med Camilla Brav som driver Stenpiren, men hon vill inte kommentera stängningen av butiken.

ANNONS