Kommun testar nytt sätt att möta Stenungsundsbor

I juni förra året beslutades att kommundelsstämmorna skulle ställas in. Nu testar kommunen ett nytt sätt att ge invånarna möjlighet att göra sin röst hörd. 26 personer kom till den allra första medborgardialogen som hölls på Hasselbacken.

ANNONS

Tidigare har invånarna kunnat ställa frågor till politiker och ge förslag på förändringar via kommundelsstämmorna. Efter att stämmorna ställdes in till följd av pandemin och restriktionerna så prövas nu det nya sättet att mötas.

På plats för att lyssna och diskutera med besökarna var kommunpolitikerna Olof Lundberg (S), Linda-Maria Hermansson (C), Helena Nävergårdh (M) och Jan Rudén (S), ordförande för Stenungsundshem. Även kommunchef Kicki Nordberg deltog vid mötet.

LÄS MER:Stor vinst för Stenungsundshem – satsar på trygghet

”Det gäller att lyssna in”

Olof Lundberg som är kommunstyrelsens ordförande var nöjd med kvällen och tror att det finns utvecklingspotential.

– Det gick bättre än förväntat, jag var förvånad att det kom så pass många. Jag vet att det varit lågt deltagande i de här områdena innan. Det här sättet att mötas är ju nytt för oss allihop och jag tror det går att utveckla. Det gäller att lyssna in och få veta vad medborgarna tycker och tänker.

ANNONS

Nu ska åsikterna och samtalsämnena som kom upp vid mötet ställas samman och om två veckor kommer kommunstyrelsen få en presentation.

– Det här är ett test för att se vilken väg vi ska gå, vi måste ha ett klart syfte och mål med dialogerna, säger Lundberg.

LÄS MER:Ingen rusning efter hyresrätter på Solgårdsterrassen

Vill ha förslag på utveckling av området

Bostadsbolaget Stenungsundshem, som har sitt största samlade lägenhetsbestånd på Hasselbacken, fanns också med. Anders Rollings är marknads- och uthyrningschef och han fick in en del synpunkter.

– Problemet när man kommer till ett möte med en skjorta som det står Stenungsundshem på, är att det tenderar komma in felanmälningar. Det är inte riktigt tanken med medborgardialogen. Meningen är att vi ska lyfta Hasselbacken i ett större perspektiv och få in tankar och idéer om vad vi kan göra för att utveckla området, säger Anders Rollings, marknads- och uthyrningschef Stenungsundshem.

Saknar grovsophämtning

Delar av det som togs upp var bland annat trivselfrågor som önskemål om belysning, fler grönytor och behovet av att få tillbaka regelbunden grovsophämtning.

LÄS MER:Stort missnöje över uteblivna skräpcontainrar

– Det är helt vansinnigt att kommunen tagit bort containrarna som ställdes ut höst och vår i området. ST-hem går med vinst så bolaget borde kunna ge sina hyresgäster den servicen, säger Sylvia Ryen, en av de som besökte medborgardialogen.

ANNONS