Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anställda i Stenungsunds kommun kan fortsätta arbeta på distans när det är möjligt. Bild: Annika Sahlin Ottosson
Anställda i Stenungsunds kommun kan fortsätta arbeta på distans när det är möjligt. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Kommunens besked – de får jobba hemifrån

Pandemin har gett det digitala arbetssättet en skjuts framåt. Stenungsunds kommunledning fortsätter nu på inslaget spår och behåller möjligheten till distansarbete för delar av sin personal.

Kommunanställda som jobbar i huvudsak med kontorsuppgifter ges möjlighet till arbete hemifrån även efter att restriktionerna om distansarbete tagits bort. Kommunledningen ser positivt på en utveckling av det digitala arbetssättet som fått en skjuts framåt, just på grund av pandemin.

– Vi har förberett oss för hur vi ska jobba långsiktigt efter covid och drar nytta av det vi lärt oss och den digitala utvecklingen. Det här började vi med redan innan sommaren. Många har lärt sig jobba digitalt. Man ska samtidigt komma ihåg att de flesta av våra medarbetare jobbar schemalagt med brukare på olika sätt. Mycket av deras arbete har inte varit hemifrån, men det kan ändå ha inneburit en hel del digitala möten, säger Kicki Nordberg, kommunchef för Stenungsunds kommun.

Klivet mot ett mer digitaliserat arbetssätt är alltså taget och som på många andra arbetsplatser som väljer att ha kvar distansarbete handlar det om att få till en bra kombination. Att jobba från arbetsplatsen har en massa fördelar, som att till exempel få tillbaka en vi-känsla efter att många jobbat i hemifrån, på del- eller heltid i 1,5 år.

1-2 dagar på distans

– Vi har tänkt återgång som inte är så som det var innan pandemin. Vi har funderat över de som har kontorsarbetsuppgifter och det ska vara möjligt att arbeta hemifrån en till två dagar om verksamheten tillåter det.

Kicki Nordberg, kommunchef Stenungsunds kommun. Arkivbild: Sven Lundstedt
Kicki Nordberg, kommunchef Stenungsunds kommun. Arkivbild: Sven Lundstedt

Arbete på distans är enligt kommunens riktlinje alltid baserad på frivillighet från medarbetaren. Kommunledningen har tagit fram ett dokument som vägledning för att närmaste chef ska kunna bestämma när det lämpar sig med hemarbete för den anställde. Chefen ska göra bedömningen utifrån det bästa för verksamheten.

Dokumentet har tagits fram i samverkan med forskare på Göteborgs Universitet.

– I arbetet med vägledningen har vi försökt fördjupa oss i vilka uppgifter som lämpar sig att göra på distans och vilka som inte är så bra att göra på distans. Det har varit väldigt lärorikt. Vi har gått utifrån verksamhetens och arbetsgruppens behov. Det handlar också om personens preferenser, det är viktigt att utgå från dem.

En liten andel av personalen

Kommunen har omkring 2 400 anställda och andelen anställda som kan nyttja möjligheten att jobba är en liten procentandel.

– Det kan röra sig om ett par hundra medarbetare, säger Kicki Nordberg.

De allra flesta av de som kan fortsätta jobba hemifrån har sin arbetsplats i kommunhuset. Huvuddelen av arbetstiden ska enligt riktlinjerna vara förlagd till arbetsplatsen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.