Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst Stenungsunds kommun.
Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst Stenungsunds kommun. Bild: Stenungsunds kommun

Kommunens vädjan: Besök inte våra äldreboenden

Smittotalen är högre än någonsin och för att kunna skydda både personal och boende avråder kommunen nu från besök till äldreboenden och LSS-boenden i Stenungsund.

ANNONS
|

Två år in i pandemin är siffrorna på de som är sjuka i covid-19 högre än någonsin. Bland annat yttrar det sig i enorm personalbrist inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

I slutet på förra veckan gick Stenungsunds kommun ut med en vädjan, där de avråder alla anhöriga från att besöka kommunens äldreboenden och LSS-boenden.

– Det är inget förbud utan mer en vädjan, att inte komma under just den här enorma toppen. Vi behöver skydda våra sköraste medborgare så gott det går, säger Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst.

Risken att smitta de gamla, eller någon ur personalen, är just nu extra hög och avrådan gäller för den närmsta tiden, tills man ser att smittotalen minskar igen och läget inte är lika akut.

ANNONS

Om man känner att man ändå måste besöka någon har kommunen tagit fram särskilda anpassade besöksrutiner som de länkar till på sin sajt.

– Jag tror att de flesta har förstående för den här situationen, men givetvis finns det personer som har det svårt och som har ett behov av att träffa sina nära, säger Rickard Persson.

ANNONS