Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jacob Humlén
Bild: Jacob Humlén

Kroggäst bet ordningsvakt i armen – döms

När ordningsvakterna försökte avvisa Stenungsundsbon från krogen spjärnade han emot allt han kunde genom att sparka och kränga med kroppen. Han bet sedan den ena vakten i handen. Nu döms mannen i 30-årsåldern för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Det var i november 2020 som mannen från Stenungsund befann sig på en nattklubb i Göteborg. Den aktuella kvällen gällde coronarestriktioner på nattklubben, vilket innebar att gästerna skulle sitta ner vid sina bord.

När mannen efter upprepade tillsägningar fortfarande inte lydde order, bestämde sig vakterna för att avvisa honom.

Mannen blev arg och gruffade och bråkade högljutt hela vägen ut från krogen. Då fick vakterna nog och brottade ned mannen och la honom på mage. Han belades även med handfängsel.

Sparkade ned vakten

Tanken var sedan att överlämna mannen till polis, men på väg till platsen där polisen brukar stå stretade mannen emot och krängde med kroppen. Han försökte även sparka undan vakternas ben.

Till slut lyckades han också sparka en av vakterna så att denne ramlade till marken vid ett spårvagnsspår. Han föll sedan själv över vakten och bet honom två gånger i höger överarm, så hårt att ordningsvaktens tröja gick sönder och det gick hål på huden så att det började blöda.

Nekar till brott

Nu döms mannen för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Själv nekar Stenungsundsbon till brott, men Göteborgs tingsrätt anser det genom vittnesuppgifter motbevisat att det gått till så som ordningsvakten och hans kolleger berättat.

Påföljden för brottet, som om fängelse valts att dömas ut som straff skulle gett en månad, har bestämts till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Stenungsundsbon ska även betala 9 800 kronor i skadestånd jämte ränta på beloppet till den attackerade vakten tills dess betalning skett.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.